Aksaray'da Kovid-19 tedbirleri denetimi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin denetim yapıldı. İl Jandarma ekiplerinin merkeze bağlı Helvadere beldesindeki denetimine katılan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, maske, mesafe ve temizlik kurallarına...

28 Şubat 2021 Pazar 20:03
Aksaray'da Kovid-19 tedbirleri denetimi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin denetim yapıldı.

İl Jandarma ekiplerinin merkeze bağlı Helvadere beldesindeki denetimine katılan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesini istedi.

Aydoğdu, denetim sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, illerde yerindelik kararı gereği yeni bir uygulamaya geçileceğini hatırlatarak bunun için de işi sıkı tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Güvenlik güçleri ile tüm şehrin girişlerini ve çıkışlarını beraber kontrol ettiklerini ifade eden Vali Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Maske, mesafe ve hijyen konusunda bir sıkıntı yok. Bizim biran önce normalleşip okulları, iş yerlerini açmamız gerekiyor. Dünyayı etkisi altına alan bu salgının sosyal açıdan, ekonomik açıdan büyük etkisi oluyor. Kurallar zaten belli. İnsanların ne zaman sokağa çıkacağı, ne zaman eve gireceği, hangi şartlarda alışverişe çıkacağı, bütün kurallarla, genelgelerle hep biz ilimizde duyuruyoruz. Lütfen ama lütfen kurallara uyalım. Çünkü çocuklarımız evde yoruldular, usandılar ve hatta bıktılar. Onun için okullara, öğretmenlerine kavuşmaları gerekiyor. İş yerlerimiz kapalı, biran önce insanlarımızın iş yerlerini açması gerekiyor. Evlerine rızk götürmeleri gerekiyor. Fakat biz 430 bin vatandaşımızın hepsinin kapısının önüne bir polis, jandarma dikemeyiz. Bizim polisimiz, jandarmamız vicdanlarımızda olmalı. Sorumluluklarımızı hepimizin yerine getirmesi gerekiyor. Toplum olarak toplumsal bir bilinç oluşturmamız gerekiyor."

Denetimlere Aydoğdu'nun yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve diğer yetkililer katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.