Aksaray'da MEB Arama ve Kurtarma Birimi eğitim ve tatbikatı

AKSARAY (AA) - Türkiye'nin 81 ilinde görevli MEB Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) il koordinatörleri, Aksaray'da AFAD desteğinde eğitim ve tatbikat gerçekleştirdi.MEB, 2021 yılını "Afet Eğitim Yılı" olarak ilan etmesinin ardından...

14 Mayıs 2022 Cumartesi 16:20
Aksaray'da MEB Arama ve Kurtarma Birimi eğitim ve tatbikatı

AKSARAY (AA) - Türkiye'nin 81 ilinde görevli MEB Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) il koordinatörleri, Aksaray'da AFAD desteğinde eğitim ve tatbikat gerçekleştirdi.

MEB, 2021 yılını "Afet Eğitim Yılı" olarak ilan etmesinin ardından her ilde 25 personelden oluşan, afet ve acil durumlarda görev alacak MEB AKUB kuruldu.

MEB AKUB'un gelişimi amacıyla 81 ilden koordinatörlerinin katılımıyla Aksaray'da eğitim ve tatbikat faaliyeti gerçekleştirildi.

Eğitim ve tatbikatlarda enkazdan, kuyudan ve yüksekten kurtarma, trafik kazası eğitimi, yangın eğitimi ve insansız hava aracı eğitimi tatbikatları gerçekleştirildi.

Öte yandan, eğitimler kapsamında Hasan Dağı'nda kampçılık eğitimi alan AKUB personeli, harita ve yön bulma eğitiminin ardından gece kayıp arama eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.