Aksaray'da Sultanhanı ilçesine 2. OSB kuruluyor

AKSARAY (AA) - Aksaray'ın Sultanhanı ilçesine 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak.Vali Hamza Aydoğdu, yaptığı açıklamada, OSB için 15 kişinin yer alacağı müteşebbis heyetinin oluşturulması için çalışmalara başladıklarını...

21 Ekim 2021 Perşembe 17:36
Aksaray'da Sultanhanı ilçesine 2. OSB kuruluyor

AKSARAY (AA) - Aksaray'ın Sultanhanı ilçesine 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak.

Vali Hamza Aydoğdu, yaptığı açıklamada, OSB için 15 kişinin yer alacağı müteşebbis heyetinin oluşturulması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sultanhanı'nda 93 hektar alana sahip olacak OSB ile kentin kaderinde iyi anlamda bir kırılma yaşanacağını belirten Aydoğdu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bölgede yatırım yapmak isteyen önemli sayıda yatırımcılar var. Gelecek 10 yılda Aksaray çok farklı bir konumda olacak. Aksaray OSB'miz sürekli genişleme alanları ilave edilerek toplamda 1298 hektar alana ulaştı. 575 adet sanayi parselinden 556'sı tahsis edilmiş durumda. 17 farklı sanayi alında 251 firma üretim yapıyor, yaklaşık 12 bin kişi istihdam ediliyor. Aksaray'ın yatırım avantajlarından yararlanmak isteyen yatırımcılar bizden arsa talebinde bulunuyor. Bu noktada yeni yatırım alanları oluşturulması amacıyla Sultanhanı, Eskil, Ortaköy ilçelerimizde OSB kurulması için girişimlerde bulunduk. Sultanhanı ilçemizde 2. OSB'nin kurulması onayı verilerek müteşebbis heyeti oluşturulması ile ilgili sona gelindi. 15 kişiden oluşacak heyetin oluşturulması en kısa sürede tamamlanarak yönetim kurulu oluşturulacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.