Aksaray'da taksimetre ücretlerine zam yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ayhan Tüzün, taksimetre ücretlerine zam yapıldığını belirtti.Tüzün, yaptığı yazılı açıklamada, taksilerde açılış ücretinin 5 liradan 7 liraya, kısa mesafenin...

12 Ocak 2022 Çarşamba 12:37
Aksaray'da taksimetre ücretlerine zam yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ayhan Tüzün, taksimetre ücretlerine zam yapıldığını belirtti.

Tüzün, yaptığı yazılı açıklamada, taksilerde açılış ücretinin 5 liradan 7 liraya, kısa mesafenin 18 liradan 30 liraya, kilometre başına ücretin 6 liradan 9 liraya yükseltildiğini vurguladı.

Son dönemde artan yakıt maliyetleri karşısında fiyatlarda güncelleme yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Tüzün, şunları kaydetti:

"Esnaf olarak maliyetlerimiz çok yükseldi. Araçların bakım-onarım, malzeme, işçilik masrafları, akaryakıt zamları ve enflasyon gibi etkenler göz önünde bulundurularak taksimetre ücretlerini belirledik. Dün itibariyle taksici esnafımız yeni tarifeyle müşterilerini taşımaya başladı. Ulaşım camiası olarak yaklaşık iki yıldır hem pandeminin getirdiği sıkıntılardan kaynaklı hem de akaryakıt başta olmak üzere gelen zamlarla baş etmeye çalışıyoruz. Yeni güncellenen ücretlerin taksici esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.