Aksaray'da tarihi eser niteliğinde 279 obje ele geçirildi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, sikke, yüzük ve çeşitli objelerden oluşan 279 parça eser ele geçirildi.İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Çimeli Yeni köyde İ.Ö. (33) ve Ç.C'nin...

09 Ekim 2021 Cumartesi 15:03
Aksaray'da tarihi eser niteliğinde 279 obje ele geçirildi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, sikke, yüzük ve çeşitli objelerden oluşan 279 parça eser ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Çimeli Yeni köyde İ.Ö. (33) ve Ç.C'nin (25) tarihi eser satmak için girişimlerde bulunduğu istihbaratı üzerine harekete geçti.

Ekipler, zanlıların otomobilinde ve adreslerinde yaptığı aramada, 245'i sikke, 34'ü de yüzük ve çeşitli objelerden oluşan tarihi nitelikteki eserler buldu.

İki zanlı gözaltına alınırken el konulan toplam 279 parça tarihi eser, Aksaray Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.