Akşehir Belediyesi atık ilaçları topluyor

KONYA (AA) - Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü "Sıfır Atık Projesi" kapsamında plastik, kağıt, cam, yağ, tekstil ürünü, elektronik eşya atıklarını Atma Tıkla Projesi'yle geri dönüşüme kazandırıyor.Atık...

11 Ocak 2022 Salı 17:08
Akşehir Belediyesi atık ilaçları topluyor

KONYA (AA) - Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü "Sıfır Atık Projesi" kapsamında plastik, kağıt, cam, yağ, tekstil ürünü, elektronik eşya atıklarını Atma Tıkla Projesi'yle geri dönüşüme kazandırıyor.

Atık Getirme Merkezi ve Mobil Atık Getirme Merkezleri'ni hizmete sokan Akşehir Belediyesi, yine sıfır atık projesi kapsamında bu kez de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca hazırlanan genelge doğrultusunda atık ilaçların ayrıştırılarak doğaya zarar veremeyecek şekilde imha edilebilmesi için şehir genelindeki tüm eczanelere ve sağlık kuruluşlarına atık ilaç toplama kutuları yerleştiriyor.

Başlatılan çalışma kapsamında vatandaşlar, evlerinde bulunan tarihi geçmiş, kullanılmayan ilaçları kendilerine en yakın eczaneye ve sağlık kuruluşuna götürerek bu kutuya bırakabilecek.

İlaçların doğaya karışmasını önlemek amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, "Sıfır Atık projesi kapsamında yaptığımız çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayız. Toplum ve çevre sağlığını korumak için önemli projeler hayata geçiren kullanılmayan ya da son kullanma tarihini tamamlayan ilaçların toplanması için başlattığımız projeyle ilaçların çevreye zarar vermeden imha edilmesini hedefliyoruz. En önemlisi Ülkemizde her yıl yaklaşık 300 ton ilacın atık olduğu bildirilmiştir.Bu atık ilaçlar kimyasal maddedir. Lavaboya dökülen ya da çöpe atılan ilaçlar toprağımızı ve suyumuzu kirletiyor. Toprağımız ve suyumuzu korumalıyız. Biz bu projeyle bunun önüne geçmeye çalışacağız." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Atık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.