Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Türksat'a flaş çağrı!

Anadolu Yayıncılar Derneği(AYD), Türksat'ın yeni kur üzerinden fiyatlama yapacağı açıklaması üzerine konuya ilişkin önemli bir çağrı yaptı.

02 Aralık 2021 Perşembe 13:23
Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Türksat'a flaş çağrı!

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Türksat'a flaş çağrı!
Anadolu Yayıncılar Derneği(AYD), Türksat'ın yeni kur üzerinden fiyatlama yapacağı açıklaması üzerine Türksat'a flaş bir çağrıda bulundu.

AYD'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türksat’a çağırımızdır,

Malumunuz üzere döviz fiyatlarındaki olağanüstü yükseliş ve türksatın yeni kur üzerinden fiyatlama yapacağı açıklaması, bunun yanında yeni yıl ile birlikte kur artışının yanında tekrar belirlenecek olan asgari ücret sektörün ölüm fermanının ilanı olacaktır.

Demokrasinin ve milli iradenin teminatı yerel uydu tv kanalları birer ikişer ekran karartmaya başladı. Sadece dün 3 yerel uydu kanalı ekranlarını kararttı. (Bahar tv egetürk tv)

Yeni fiyat artışları ile zaten 35-40 civarında kalan yerel uydu tv. leri için 2022 ocak ayı yerel uydu tv. leri İçin kapanma ve yok olma tehlikesi açıktır.
yaşamak için yıllardan beri talep ettiğimiz ve hiç kabul görmeyip üvey evlat muamelesi gören yerel uydu tv. Lerin son çırpınışlarını artık Türksat görmeli ve çözüm üretmeliler.

En azından yerel uydu tv'ler için uydu fiyatlarının makul ve ödenebilir miktarda Türk lirası cinsinden yıllık belirlenip artışların enflasyon artış oranında uygulanması her ay dolar kur artışı stresi yaşatmaktan iş yapamaz hale gelen tv için azda olsa nefes alma imkanı sağlanacaktır. Bunun yanında gazetelere sağlanan imkanlardan yerel uydu tv'lerinde faydalandırılması anayasa hükmü olan eşitlik prensibine uygun olacaktır.

Selam ve saygılarımla..."

Son Güncelleme: 02.12.2021 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.