Angela Burdett-Coutts ödülü Kayseri'de yaşayan Dr. Zakira Hekmat'a verildi

KAYSERİ (AA) - İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) 2021 Angela Burdett-Coutts ödülü, Kayseri'de yaşayan Dr. Zakira Hekmat'a verildi.Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

16 Haziran 2021 Çarşamba 16:14
Angela Burdett-Coutts ödülü Kayseri'de yaşayan Dr. Zakira Hekmat'a verildi

KAYSERİ (AA) - İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) 2021 Angela Burdett-Coutts ödülü, Kayseri'de yaşayan Dr. Zakira Hekmat'a verildi.

Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dr. Hekmat, 12 yılı aşkın bir zamandan bu yana mültecilerin sorunlarını dile getirip, onların haklarını koruyacak ve haklara erişimine katkıda bulunacak çalışmalar içinde yer aldı.

Çalışmalarını önce bireysel sürdüren Hekmat, ardından Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini kurup, özellikle koruma ve uyum alanlarında daha sistematik çalışmalara başladı.

Hekmat, gönüllülük esasında ama profesyonel bir çerçevede yerel halk ve mültecilerin bir arada barışçıl yaşamaları için bir çok sosyal uyum faaliyeti organize ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.