Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bisiklet Yolu Projesi'nin ihalesini yaptı

- 53,6 kilometrelik projeye ilişkin çalışmaların bir yılda tamamlanması hedefleniyor

25 Ekim 2021 Pazartesi 13:22
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bisiklet Yolu Projesi'nin ihalesini yaptı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince, Kovid-19 nedeniyle ertelenen 53,6 kilometrelik Bisiklet Yolu Projesinin ihalesi yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sağlıklı, ekonomik, çevreci, erişilebilir, güvenli ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri arasında yer alan Bisiklet Yolu Projesi'nde çalışmalar ilerliyor.

Birinci etap olan 2,5 kilometrelik Milli Kütüphane-Beşevler güzergahından sonra birçok üniversite kampüsü ve organize sanayi bölgesi ile Gölbaşı Mogan Park içerisindeki bisiklet yolunu tamamlayan belediye, Kovid-19 nedeniyle ertelenen 53,6 kilometrelik Bisiklet Yolu Projesi'nin ihalesini gerçekleştirdi.

Güzergah projelerinin tamamı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından onaylandı.

Yenimahalle'de Bisiklet Kampüsü'nü hizmete açan ve Eryaman Batı Güzergahında inşaat çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, şu güzergahlarda ise inşaat çalışmalarına gelecek günlerde başlayacak:

"Üniversiteler, Ümitköy-Etimesgut, Sıhhiye-Cebeci, TOBB, Eryaman Batı, Eryaman Göksu, Batıkent-İvedik Ostim, Ankara Büyükşehir Belediyesi-AKM ve Bisiklet Kampüsü-İstanbul Yolu Metrosu."

Projenin 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, tüm bisiklet yolu güzergahlarını metro istasyonlarına kadar ulaştıracak. Kalan etapların tamamlanmasının ardından bisiklet yollarının tamamı birbirine bağlanmış olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.