Ankara Büyükşehir Belediyesinden büyükbaş hayvan üreticilerine ücretsiz suni tohumlama desteği

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Ankara İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin "Suni Tohumlama Uygulaması İş Birliği Protokolü" kapsamında, büyükbaş hayvan üreticilerine ücretsiz suni tohumlama...

04 Ağustos 2021 Çarşamba 14:20
Ankara Büyükşehir Belediyesinden büyükbaş hayvan üreticilerine ücretsiz suni tohumlama desteği

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Ankara İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin "Suni Tohumlama Uygulaması İş Birliği Protokolü" kapsamında, büyükbaş hayvan üreticilerine ücretsiz suni tohumlama desteği verilecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 31 Temmuz'dan itibaren Ankara'daki 12 ilçede başlatılan uygulama için üreticiler, Başkent 153'i arayarak 6'yı tuşladıktan sonra başvuru yapabilecek.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında suni tohumlama sayılarının üzerine çıkılması, gen ıslahı, verimliliğin artması ve hayvancılığın geliştirilmesi hedefleniyor.

Ankara'da hayvancılığı canlandıracak proje, Akyurt, Ayaş, Beypazarı, Çubuk, Elmadağ, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Nallıhan ve Polatlı'da uygulanmaya başladı.

Proje kapsamında ​​​​​​​uzman veteriner hekimler, hayvanlarıyla ilgili taleplerini Başkent 153'e bildiren yetiştiricilerin adreslerine giderek, suni tohumlama hizmeti verecek.

Suni tohumlama desteğinin başkentteki 25 ilçenin tamamında yaygınlaştırılması planlanıyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.