Ankara caddelerinde 19 yeni otobüs hizmet verecek

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, başkentlilerin daha rahat ve konforlu yolculuk yapabilmesi amacıyla 19 yeni otobüsü filosuna kattı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, EGO Genel Müdürlüğü,...

02 Eylül 2021 Perşembe 15:55
Ankara caddelerinde 19 yeni otobüs hizmet verecek

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, başkentlilerin daha rahat ve konforlu yolculuk yapabilmesi amacıyla 19 yeni otobüsü filosuna kattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, EGO Genel Müdürlüğü, toplu ulaşımda sıkıntı yaşayan başkentlilerin daha rahat ve konforlu yolculuk yapabilmesi amacıyla 355 otobüs ile 22 BELKA elektrikli otobüsünün filoya katılacağı süreci başlattı.

Bu kapsamda, ilk olarak Devlet Malzeme Ofisi'nden (DMO) satın alınan 8 metre uzunluğa sahip 51 otobüsten 19'u teslim alındı.

Düşük emisyon değerleri sayesinde çevreci özelliğiyle üretimi yapılan 2021 model otobüsler, metro ring hatlarında ve dar sokak ve caddelerin bulunduğu bölgelerde hizmet verecek.

Otobüsler, Euro 6 motor teknolojisi özelliği, düşük dönüş yarı çapı ve yüksek manevra kabiliyetiyle şehir içi dar sokak ve caddelerden artık daha kolay geçiş yapabilecek.

Otobüsün alçak tabanı biniş kolaylığı sağlarken, engelli erişimine uygun tekerlekli sandalye rampası sayesinde de engelli yolcular daha güvenli bir şekilde seyahat edebilecek.

İhalesi ve sözleşme süreci tamamlanan doğalgazlı körüklü solo otobüsler ile dizel körüklü otobüsler ise Kasım ayından itibaren peyderpey teslim alınacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Ankara'da en son 2013'te araç alımı yapıldığını, bu tablonun değişmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını kaydetti.

Alkaş, bu kapsamda, 355 araç alımına yönelik büyük bir başlangıç yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Daha kısa mesafelerde metro ring seferlerini yapacak şekilde ya da büyük araçların manevra kabiliyetinin olmadığı dar sokak ve caddelerde servis verebilmek amacıyla, ölü kilometreleri ortadan kaldıracak donanıma sahip araçlar satın aldık. Sefer sıklığını artırmak ve yolcunun daha hızlı şekilde metro istasyonlarından varmak istedikleri noktalara ulaşımını sağlamak amacıyla 8,31 metre uzunluğa sahip bu araçları, Devlet Malzeme Ofisi üzerinden satın alarak bir çalışma yürüttük."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.