Ankara'da 2020-2021 Yurt Fiyatları Netleşti!

22 Haziran 2020 Pazartesi 11:15
Ankara'da 2020-2021 Yurt Fiyatları Netleşti!

Ankara'da 2020-2021 Yurt Fiyatları Netleşti!

Memur kenti olarak bilinen Ankara aynı zamanda tam bir öğrenci kentidir. Ankara insana, İyi ki burada üniversite okuyorum dedirten bir kenttir. Öğrenciler kendilerini eve hapsetmez. Gezer, dışarı çıkar ve eğitim hayatını en güzel şekilde tamamlar. Ankara’yı kazandıysanız yapmanız gereken kendinize kalacak yer bulmanızdır. Yurtlar, apartlar, öğrenci evleri, KYK… Seçenek olarak alternatifin bol olduğu kentte bütçenize uygun olanı bulmalısınız. Düşük fiyatıyla en uygun yurt imkanı KYK’dır. Maalesef KYK, başvuran herkese çıkmaz çünkü kontenjanı sınırlıdır.

Ankara’da 10 tanesi özel ve vakıf, 8 tanesi devlet olmak üzere toplam 18 tane üniversite vardır. Hacettepe, Bilkent, Orta Doğu, Ankara, Gazi, Çankaya, Atılım TOBB, Yıldırım Beyazıt gibi üniversiteleri ile dikkatleri çeken Ankara’da üniversite okumak avantajlarla doludur. Yurtlar ve konaklamada bütçenize uygun tesisler bulabilirsiniz. İşte Ankara yurt fiyatları ile ilgili detaylar haberimizin devamında…

Neden Ankara’da Okumalıyım?

Ankara'nın başkent olmasından dolayı bütün kamu kuruluşlarının merkezi, resmi kurumlar Ankara’dadır. Üniversitelerin geneline bakıldığında çoğu kaliteli ve yılların üniversitesi konumundadır. Eğitimleri kaliteli olduğundan dolayı Ankara üniversitelerinden mezun olanlar daha kolay iş bulabilmektedir. Aynı zamanda Ankara’nın zengin iş olanakları da öğrencileri kendine çekmektedir. Çok değerli devlet ve özel kurumlarda staj yapabilme ve devamında kalabilme imkanı bulunmaktadır. Binlerce üniversite mezununun işsiz kaldığı günümüzde Ankara sizi işsiz bırakmayacak güzel bir ilimizdir. Okurken önemli olan ise maddi imkanınıza göre kalabilecek fırsatlar sunmasıdır. Büyük şehir olmasına rağmen diğer büyük şehirlerle kıyaslandığında ulaşım ve konaklama bakımından daha uygundur.

Ankara Yurtlarının Genel Özellikleri

Ankara’da çok fazla üniversite olduğundan dolayı yurt ve diğer barınma imkanları da oldukça fazla. KYK’dan özel yurtlara kadar çeşitli seçeneklerle her maddi güce sahip öğrenciye konaklama imkanı sunulur. Ankara’yı kazandınız ama başvurduğunuz halde devlet yurdu çıkmadı. O zaman yapmanız gereken şey önce kendinize bir liste çıkarmak olmalıdır. Bunun içinde en iyi tercih Eyurtlar.com yardımcı siteyi kullanmak olacaktır. Ankara'da 100'den fazla apart ve yurt listelemesinin yanında bu yurtlara online rezervasyon imkanı da sağlamaktadır.

Eyurtlar'da kriterlerinizi girdiğinizde size liste çıkarmaktadır. Ankara’nın yurt bakımından zengin semtleri; Çankaya, Etimesgut, Altındağ, Mamak, Gölbaşı, Keçiören’dir. Üniversitelere yakın olmasından dolayı bu bölgelere olan talep fazladır. Yurtlarda genellikle 2 öğün yemek verilir. 3 öğün verenler de bulunmaktadır. Yurtların kapasiteleri genellikle dolar. Çünkü öğrenci fazla olduğundan ve avantajları fazla olduğundan öğrencilerin geneli tercihlerini yurttan yana kullanırlar. Yerleştirmeler açıklanır açıklanmaz yurt tercihinizi yapmanız aradığınız kriterlere göre konaklama yerinizi bulmanız adına önemlidir.

Yurtlarda tek kişilik odalar olduğu gibi kalabalık odalar da bulunur. Odaların fiyatları kişi sayısına göre farklılık gösterir. Tek kişilik odaların fiyatları diğerlerine göre devamlı yüksektir. Eyurtlar.com "Ankara Yurtları" kategorisinden alınan verilere göre Ankara’daki odaların fiyatları 1200 TL civarından başlayıp 2800 TL ve üzerine çıkmaktadır. Okula yakın yurtlar daha fazla talep gördüğünden fiyatları da yüksektir. Ulaşıma para vermek ve stresini çekmek yerine yakın yurtlar tercih edilir. Seçenekleri incelediğinizde üniversitelere yakın olan yurtların ilk günlerden %100 doluluk oranına ulaştığını fark edersiniz.

Kaynak: https://www.eyurtlar.com/il/ankara-ozel-yurtlari/7

2020- 2021 Ankara Yurtlarının Fiyatları

Ankara’daki yurt fiyatlarında özellikle odaların tek veya çok kişilik olmasına göre ciddi fiyat farkı olduğunu bilmekte fayda vardır. Odalar kadar yurdun konforu, lüksü ve modern donanımları fiyatları değiştirir. Tek kişilik odada kalmak isteyen kişi 1700 TL’yi gözden çıkarmalıdır. Bu fiyat daha lüks ve modern yurtlarda daha artacaktır. Kalabalık odalarda ise 700’lere kadar fiyatlar düşmektedir. Yurtların ödemeleri genellikle aylık yapılır. Peşin ödemelerde ortalama %10’larda bir indirim söz konusudur. Tahmini bir rakam olması ve Ankara yurt fiyatları hakkında bilgi olması için sizlere birkaç örnek vereceğiz:

  • Özel İdeal Öğrenci Yurtları’nın fiyatları kalan kişi sayısına göre değişmekle birlikte 800 ile 2000 TL arasındadır.
  • Özel Yalçınkaya Kız Öğrenci Yurdu’nda 5 kişilik odalar 800 TL civarında iken tek kişilik odalar 1900 TL'ye yakındır.
  • Göksu Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki fiyatlar 750 ile 1900 TL arasında değişmektedir.
  • Baştüzel Erkek Öğrenci Yurdu fiyatları ise odadaki kişi sayısına göre 850 ile 2100 arasında değişmektedir.

Konfor ve lüksün fazla olduğu yurtların iletişim numaraları aranıp veya mail atılarak fiyatlar konusunda bilgi almanız mümkündür. Ayrıca Eyurtlar.com sitesi üzerinden online rezervasyonda yapabilirsiniz.

Eskişehir yurtları hakkında bilgi almak için: https://www.eyurtlar.com/il/eskisehir-ozel-yurtlari/32

Son Güncelleme: 22.06.2020 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.