Ankara'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 4 bin 212 sikke ele geçirildi

- Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Kalesi civarında düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Roma, Bizans, Antik Yunan, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 4 bin 212 sikke ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı

03 Kasım 2023 Cuma 22:17
Ankara'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 4 bin 212 sikke ele geçirildi

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Roma, Bizans, Antik Yunan, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 4 bin 212 sikke ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışma yapıldı.

Ekipler, Altındağ ilçesinde Ankara Kalesi çevresinde içerisinde tarihi eserlerin bulunduğu A.E'ye ait ikamet ve depolar tespit etti.

Düzenlenen eş zamanlı operasyonlar neticesinde Roma, Bizans, Antik Yunan, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 bin 212 sikke, 893 tarihi eser niteliğinde obje, 4 adet tarihi eser nitelikte tabanca ve 1 tabanca ile 109 fişek ele geçirildi.

Tarihi eserlere, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesi'ne teslim edilmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan A.E'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Son Güncelleme: 04.11.2023 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.