Ankara Halk Ekmek Fabrikası kadın kooperatifleri ve yerli üreticiden bakliyat satın alacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, kadın kooperatifleri ve yerli üreticilerin ürettiği bakliyatları satın alacak.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Halk Ekmek Fabrikası kent genelinde 5 Başkent...

29 Mayıs 2021 Cumartesi 10:18
Ankara Halk Ekmek Fabrikası kadın kooperatifleri ve yerli üreticiden bakliyat satın alacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, kadın kooperatifleri ve yerli üreticilerin ürettiği bakliyatları satın alacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Halk Ekmek Fabrikası kent genelinde 5 Başkent Market ve 2 Başkent Büfe'de satışa sunulan yöresel ürünlere yenisini eklemek için kurucuları özellikle kadınlardan oluşan kooperatifler ile masaya oturmaya başladı.

Tarımsal üretim sözleşmesi, ilk etapta Haymana Yeşilyurtlu Kadınlar Tarımsal Kooperatifi, Güdül Boyalı Fengere Kadın Eli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Bala Afşar Bala'm Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile imzalandı.

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin de ürettikleri bakliyatları almaya hazırlanan Halk Ekmek Fabrikası, Haymana Yeşilyurtlu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden 2,5 ton fasulye, Güdül Boyalı Fengere Kadın Eli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden 3 ton yeşil mercimek, 3 ton pilavlık bulgur, 10 ton Ankara nohudu, Bala Afşar Bala'm Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinden ise 3 ton kırmızı mercimek, 1,5 ton köftelik bulgur, 3 ton pilavlık bulgur ve 3 ton da yeşil mercimek alımı yapacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.