Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

ANKARA (AA) - Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'da oluşan ortak aklın kalıcı olarak tesisi için çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bayramların...

19 Temmuz 2021 Pazartesi 14:37
Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

ANKARA (AA) - Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'da oluşan ortak aklın kalıcı olarak tesisi için çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bayramların birlik ve beraberlik duygularının yeniden yeşerdiği, insanların bütünleştiği ve kentlerin kardeşlik iklimine kavuştuğu özel günler olduğunu belirtti.

Yılmaz, 5 bin yıllık geçmişi ile dünya tarihine yön vermiş medeniyetlere ev sahipliği yapan Ankara'nın yılın tamamında şeffaflığın, huzurun, bereketin ve katılımcılığın kenti olması için Ankara Kent Konseyi olarak 'kamplaşmanın olmadığı kentlerde 365 gün bayram olur' dediklerini belirtti.

Ankara'nın geleceği için her kesimden uzman görüşleri kent konseyinde buluşturduklarını, insanların yaşadıkları kent için adanmış bir erdemle tamamen gönüllü olarak mesai harcamak istediklerini tecrübe ettiklerini kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Böylece ülkemizde emsali görülmemiş bir ortak aklı Başkentte inşa ettik. Oluşan ortak aklın Ankara’da kalıcı olarak tesis edilmesi, kent haklarını savunmak için 6 milyon Başkentlinin tek yürek olması ve Ankara Kent Konseyi olarak yönetmeliğimizde belirtilen 1500’ün üzerinde üye kurum, kuruluş ve STK’nın katılımı ile rekor kırarak gerçekleştirdiğimiz seçimli genel kurulumuzun ardından çalışmalarımıza yeniden hız verdik.

1500’ün üstünde üye kurum ve kuruluşumuz, 30 çalışma grubumuz, 3 meclisimiz, 3 binin üstünde çalışma grubu ve meclis üyemizle Ankara’nın daha yaşanabilir bir kent olması, kent aidiyetinin artması ve marka değerinin başkent kimliğine yakışır seviyeye ulaşması için sorumluluk almaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

Devam eden pandemi sürecini dikkate alarak vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyor, bayramın getireceği coşku ile birbirimizin sosyolojisine bakmadan kentin hakkını savunabileceğimiz günlerin inancıyla mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.