Ankara Tarım ve Orman Müdürü Korkmaz, Gölbaşı'nda kurban satış yerlerini inceledi

ANKARA(AA) - Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Gölbaşı Belediyesince kurbanların güvenli ve steril ortamda kesilebilmesi amacıyla Oğulbey Mahallesi'nde hayata geçirilen Gölbaşı Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde incelemede...

15 Temmuz 2021 Perşembe 15:35
Ankara Tarım ve Orman Müdürü Korkmaz, Gölbaşı'nda kurban satış yerlerini inceledi

ANKARA(AA) - Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Gölbaşı Belediyesince kurbanların güvenli ve steril ortamda kesilebilmesi amacıyla Oğulbey Mahallesi'nde hayata geçirilen Gölbaşı Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde incelemede bulundu.

Besicilere hayırlı kazanç dileyen Korkmaz, bir alıcı ile besici arasındaki pazarlıkta da arabuluculuk yaptı.

Korkmaz, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle il genelindeki kurban pazarlarında gerekli denetim ve incelemelerin yapıldığını belirtti.

Vatandaşların dini vecibelerini huzur içinde yerine getirebilmesi için alacağı hayvanın sağlıklı, küpeli ve aşılı olmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Korkmaz, "Pazar yerlerinde tek tek bütün hayvanlarda bu kontroller yapılıyor." dedi.

Korkmaz, Tarım ve Orman Bakanlığınca geliştirilen HAYSAT mobil uygulaması ile vatandaşların alacağı kurbanlığın küpe numarası ile bu hayvanın nereden geldiği, hangi aşılarının yapıldığı, yaşının kaç olduğu ve kurbanlık vasıflarını taşıyıp taşımadığının belirlenebildiğini kaydetti.

Salgın tedbirleri hakkında da bilgi veren Korkmaz, "Girişlerde gerekli kontroller yapılıyor. Maske, mesafe ve temizlik konusunda gerekli uyarılar yapılıyor. Elle tamasın olmaması için de pazarlık çubukları geliştirildi. Pazarlıklar onunla yapılıyor." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.