Ankara Üniversitesi hastanelerindeki sağlık çalışanlarına 2'nci doz Kovid-19 aşısı uygulanıyor

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına gezici aşı ekiplerince 2'nci doz Kovid-19 aşısı uygulanmaya başlandı.Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İbni Sina Hastanesi bünyesinde oluşturulan...

13 Şubat 2021 Cumartesi 11:41
Ankara Üniversitesi hastanelerindeki sağlık çalışanlarına 2'nci doz Kovid-19 aşısı uygulanıyor

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına gezici aşı ekiplerince 2'nci doz Kovid-19 aşısı uygulanmaya başlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İbni Sina Hastanesi bünyesinde oluşturulan 10 gezici aşı ekibi için katlarda, kliniklerde, akademik yerleşkede, acil serviste ve dersliklerde 10 aşı odası hazırlandı.

Aşı odalarında, acil yardım için acil müdahale arabası, yaşam bulgularını kontrol edebilmek için tansiyon aleti, temassız ateş ölçer, glukometre ve pulse oksimetre, sedye, sedye basamağı, portatif lavabo ve tüm atık kutuları uygun yerlere konuldu.

14-22 Ocak tarihlerindeki ilk aşılama süresince İbni Sina ve Cebeci hastanelerinde 6 bin 870 aşılama yapılmıştı.

Bu arada, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a da 2'nci doz aşı uygulandı.

Ayrıca sağlık çalışanlarıyla beraber hastanelerde randevu alan 65 yaş üstü kişilerin aşılanmasına da devam ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.