Ankara'da gazilerin darbedilmesine ilişkin dava

- Gaziler Oktay ve Kızılkaş ile ailelerini darbettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı

07 Şubat 2018 Çarşamba 10:27
Ankara'da gazilerin darbedilmesine ilişkin dava

ANKARA (AA) - Gaziler Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş ve Astsubay Muzaffer Oktay ile ailelerinin darbedilmesine ilişkin 2'si tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Duruşmadan önce tutuklu sanıklar Doğan Çiçek ve Tamer Görkem yoğun güvenlik önlemleri altında mahkeme salonuna getirildi.

Ankara Batı 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar, avukatları ve yakınları ile müştekiler ve avukatları katıldı.

İddianamenin özetlenmesinin ardından duruşmaya sanıkların kimlik tespitiyle devam edildi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheliler Doğan Çiçek, Tamer Görkem, Barış Yumuş, Batuhan Öğüt ve Enes Kılıç sanık olarak yer alıyor.

Sanıkların "kasten yaralama", "mala zarar verme", "devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama", "birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit", "trafik güvenliğini tehlikeye sokma", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, gaziler Muzaffer Oktay ve İbrahim Kızılkaş ile Nehir Ada Kızılkaş, Seda Kızılkaş, Gamze Oktay, Barış Uzun, Mesut Tunca, Mevlüt Üstün, Musa Kaydeci, Muslu Arslan, Mustafa Emet, Gökalp Üstün müşteki olarak yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı ise davaya müdahillik talebinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.