Ankara'da ramazan öncesi unlu mamullerin üretim yerlerinde denetim yapıldı

- Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz: - "Bu yılın ilk 3 ayında gerek olumsuz çıkan ürünlerle ilgili gerek denetimlerde verilen eksiklikleri tamamlamayan işletmelere yönelik 1,7 milyon lira idari para cezası uygulandı"

09 Nisan 2021 Cuma 12:46
Ankara'da ramazan öncesi unlu mamullerin üretim yerlerinde denetim yapıldı

ANKARA (AA) - Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince ramazan öncesi un ve unlu mamullerin üretim yerlerinde denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerde söz konusu işletmeler hijyen koşulları, çalışanların giysileri ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu bakımından incelendi, bazı ürünlerden numuneler alındı.

Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, yaptığı açıklamada, il genelinde 7 gün 24 saat gıda denetimlerinin devam ettiğini söyledi. Korkmaz, bugün de ramazan ayında yoğun olarak tüketilecek ürün gruplarında denetim gerçekleştirildiğini vurguladı.

Korkmaz, bu yılın ilk 3 ayında Ankara'da yaklaşık 30 bin denetim gerçekleştirildiğini belirterek, bu denetimlerde 873 olumsuzluk tespit edildiğini aktardı. Denetimlerde alınan 1090 numuneden yaklaşık 90'ının olumsuz çıktığını kaydeden Korkmaz, "Bu yılın ilk 3 ayında gerek olumsuz çıkan ürünlerle ilgili gerek denetimlerde verilen eksiklikleri tamamlamayan işletmelere yönelik 1,7 milyon lira idari para cezası uygulandı." diye konuştu.

En büyük denetçinin tüketici olduğuna dikkati çeken Korkmaz, tüketicilerin gıda güvenliğiyle ilgili herhangi bir şüphe duyması halinde "ALO-174 Gıda Hattı"na ihbarda bulunabileceğini anımsattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.