Ankara'da zeytin ve zeytinyağına yönelik denetimler yapıldı

- Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz: - "Ülke genelinde 18 Aralık'a kadar zeytin ve zeytinyağına yönelik denetimler yapılacak"

30 Kasım 2023 Perşembe 13:14
Ankara'da zeytin ve zeytinyağına yönelik denetimler yapıldı

ANKARA (AA) - Ankara Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince zeytin ve zeytinyağı satış yerlerinde denetimlerde bulunuldu.

Gıda kontrol ekipleri, ilgili reyonları denetleyerek numuneler aldı.

Denetime katılan Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, yaptığı açıklamada, yıl boyu süren gıda denetimlerine ilaveten sektör ve ürün bazlı denetimlerin 6'ncısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ülke genelinde 18 Aralık'a kadar zeytin ve zeytinyağı üretim ve satış yerlerine yönelik yoğunlaştırılmış denetimlerin yapılacağını belirten Korkmaz, "Şu anda Ankara'da bir satış noktasında bu ürün grubuyla ilgili denetim gerçekleştirdik. Hem ürünlerden numune aldık hem satış koşullarını yerinde inceledik. Aynı zamanda zeytinyağlarının ve zeytinin ambalaj etiket bilgilerini kontrol ettik. Aldığımız numuneleri de yetkili laboratuvara teslim edeceğiz ve analizleri yapılacak." dedi.

Ankara'da toplam 90 bin, ürün bazlı ise 25 bin denetim yaptıklarını aktaran Korkmaz, alınan 1200 numuneden 66'sında olumsuz sonuçla karşılaştıklarını, toplamda 8 milyon lira idari yaptırım uygulandıklarını bildirerek şöyle devam etti:

"250 civarında firmaya idari yaptırım kararı uygulandı, 4 firma hakkında da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Denetimlerimiz 365 gün kesintisiz devam etmektedir. Tüketicilerimiz herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığı zaman Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattı'na bildirimde, şikayette bulunabilirler. Biz derhal gerekli denetimleri yapıyoruz. Bakanlığımız hemen ilgili il müdürlüğüne bu konuyu talimatlandırıyor, gerekli denetimler yerinde yapılıyor veya gerekiyorsa numune de alınıyor. En büyük denetçi tüketicidir. "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.