Ankara'daki hububat tarlalarında biçerdöver ve anız yangını kontrolü

ANKARA (AA) - Beypazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tarlada ekin biçen çiftçiler, biçerdöver kullanımı ve anız yangını konusunda bilgilendirildi.Beypazarı Tarım ve Orman Müdürü Esin Korkmaz, AA muhabirine, hububat hasadının...

13 Temmuz 2021 Salı 14:10
Ankara'daki hububat tarlalarında biçerdöver ve anız yangını kontrolü

ANKARA (AA) - Beypazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tarlada ekin biçen çiftçiler, biçerdöver kullanımı ve anız yangını konusunda bilgilendirildi.

Beypazarı Tarım ve Orman Müdürü Esin Korkmaz, AA muhabirine, hububat hasadının başlamasının ardından tarlalarda çalışan biçerdöverlerin tane döküp dökmediğini kontrol ederek çiftçileri anız yakmamaları konusunda uyardıklarını söyledi.

Biçerdöverlerde dane kaybına müsaade etmediklerini anlatan Korkmaz, çiftçinin bu yolla zarar görmesinin önüne geçmek için çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Korkmaz, ilçe genelinde yaklaşık 270 bin dekar alanda hububat etkimi yapıldığını belirterek, "Anız yakma işi toprakta verimi düşürüyor. Toprakta bulunun mikroorganizmaların yaşaması gerekiyor. Ayrıca toprakta bulunan birçok mineral anız yakınca yanıyor, canlılar yanıyor. Bunun için anızların yakılmaması gerekiyor." ifadesini kullandı.



Anahtar Kelimeler:
BeypazarıEsin Korkmaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.