ASKİ, "Elmadağ-Mamak İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi" için çalışma başlattı

ANKARA (AA) - ASKİ Genel Müdürlüğünce başlatılan "Elmadağ-Mamak İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi" çalışmalarının temmuzda tamamlanması planlanıyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın içme...

07 Mayıs 2022 Cumartesi 13:43
ASKİ,

ANKARA (AA) - ASKİ Genel Müdürlüğünce başlatılan "Elmadağ-Mamak İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi" çalışmalarının temmuzda tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın içme suyunun arıtıldığı İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Elmadağ, Hasanoğlan ve Lalahan’a sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz şebeke suyu taşıyacak 23 kilometrelik hat için ilk kazma vuruldu.

Çalışma hakkında bilgi veren ASKİ Su ve İnşaat Daire Başkanlığı mühendislerinden Ahmet Kızıldil, vatandaşları temiz ve kesintisiz suya kavuşturacak projenin tamamlanması için yoğun mesai harcadıklarını belirtti.

Proje kapsamında Mamak P26- Pompa İstasyonu'ndan İvedik Ankara şehir suyunu alarak Hasanoğlan DM-1 İstasyonu'na sağlıklı bir şekilde ileteceklerini bildiren Kızıldil, "Bu proje ile Elmadağ, Hasanoğlan ve Lalahan sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak. Çalışmalarımıza başladık, temmuz ayının sonuna doğru da projeyi tamamlamayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

​​​​​​​

Anahtar Kelimeler:
AskiBaşkentIçme Suyu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.