ASKi, İmrahor Vadisi'nde 1500 metrelik atık su ve yağmur suyu hattını yeniliyor

ANKARA (AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, İmrahor Vadisi'nde açıktan akan toplam 1500 metrelik atık su ve yağmur suyu hattını yenilemeye başladı.Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada,...

14 Haziran 2021 Pazartesi 10:53
ASKi, İmrahor Vadisi'nde 1500 metrelik atık su ve yağmur suyu hattını yeniliyor

ANKARA (AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, İmrahor Vadisi'nde açıktan akan toplam 1500 metrelik atık su ve yağmur suyu hattını yenilemeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ASKİ'nin zamanla yıpranarak çevre sağlığını etkileyecek şekilde açıktan akan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yenilediği belirtildi.

Açıklamaya göre Çankaya ilçesi İlkbahar Mahallesi'nde artan konutlaşma sonrası bölgedeki çalışmalarını hızlandıran ASKİ ekipleri, İmrahor Vadisi'nde de 1500 metrelik hat yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar sonucu açıktan akan 750 metre kanalizasyon ile 750 metre yağmur suyu hattı yenilenecek.

ASKi yetkilileri, bölgede 2004'te yapılan atık su ve yağmur suyu hatlarının özellikle 2010'daki yoğun yağışlar nedeniyle zarar gördüğünü belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.