ASKİ'nin Bala'da yaptığı 3 bin metreküp kapasiteli su deposu faaliyete geçti

ANKARA (AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğünce, Bala ilçesindeki Göztepe Mahallesi'nde 3 bin metreküp kapasiteli yeni su deposu inşa edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ASKİ'nin,...

02 Haziran 2021 Çarşamba 14:56
ASKİ'nin Bala'da yaptığı 3 bin metreküp kapasiteli su deposu faaliyete geçti

ANKARA (AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğünce, Bala ilçesindeki Göztepe Mahallesi'nde 3 bin metreküp kapasiteli yeni su deposu inşa edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ASKİ'nin, başkentin kırsal mahallelerindeki içme suyu ve altyapı sorunlarının çözümüne ilişkin çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda, Bala ilçesindeki Göztepe Mahallesi'nde inşa edilen 3 bin metreküp kapasiteli yeni su deposu 24 Mayıs itibarıyla faaliyete geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, yeni su deposunun devreye alınmasıyla ilk etapta Abazlı, Yeniköy, Yöreli, Ergin Mahalleleri ve Ergin Yaylası'nda musluklardan su akmaya başladığını, Aydoğan, Aşıkoğlu, Koçyayla, Ahmetçayırı ve Afşar mahallelerinin ise maksimum bir ay içerisinde suya kavuşacağını ifade etti.

Bala merkezde bulunan 300 metreküp kapasiteli içme suyu deposunun 2020 yılı nüfus verilerine göre yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı ilçenin su ihtiyacını karşılayamadığına dikkati çeken Öztürk, yeni deponun 1 milyon 597 bin liraya mal olduğunu bildirdi.

Deponun çıkış borusuna yapılacak bağlantıyla ilçe merkezinin yanı sıra uzak mahallelere su sağlayan 2 kola da su verileceğini aktaran Öztürk, deponun faaliyete alınması için terfi istasyonu üzerine ilave pompa yerleştirilerek mevcut iletim hatlarının bağlantılarının yapıldığını belirtti.

Öztürk, Karadalak İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden yeni depoya su aktararak, arıtma tesisinin kapasitesini arttırmaya yönelik çalışmalara da başlayacaklarını bildirerek, "Bala ilçemizde hemen hemen 40 yıldır su yok. İlçe halkı kuyulardan su alarak ihtiyacını karşılıyordu. 40 yıl bir ömür demek. ASKİ Genel Müdürlüğü olarak Bala'nın adeta ömürlük sorununu çözdük. Balalı vatandaşlarımız artık arıtılmış, sağlıklı suyu gönül rahatlığı ile içebilecek." bilgisini verdi.

Açıklamada, mahalle sakinleri ve muhtarların da yeni su deposunun devreye girmesinden mutluluk duyduklarını belirttikleri kaydedildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.