ASKON Kültepe Ekonomi Zirvesi Kayseri

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Dünyada kaç tane ülke varsa hepsine mal satıyoruz. Gitmediğimiz yer yok neredeyse. Bu müthiş bir başarı, kendimize güvenmeye devam edelim, ülkemize güvenmeye devam edelim, yatırım yapmaya devam edelim" - "(DEAŞ) Bizden başka bunlarla kim savaştı, proje bir örgüt. Sakalı uzattırıyorlar, bunlara şeriatçı diyorlar, sakalı kestiriyorlar PYD'ci oluyor bu namussuzlar. Helikopterle oradan oraya taşıyorlar bu ahlaksızları. Bir proje örgüt. Onlarla da savaşıyoruz. O da bitiyor" - ASKON Genel Başkanı Cesur: - "Türkiye, dostluğuna ve sözlerine güvenilir bir ülke olarak dünya devletleri tarafından kabul ve itibar görmüştür. Türkiye şu an dünden daha güçlüdür ve güçlü olmaya da devam edecektir"

03 Şubat 2018 Cumartesi 13:46
ASKON Kültepe Ekonomi Zirvesi Kayseri

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Dünyada kaç tane ülke varsa hepsine mal satıyoruz. Gitmediğimiz yer yok neredeyse. Bu müthiş bir başarı kendimize güvenmeye devam edelim, ülkemize güvenmeye devam edelim, yatırım yapmaya devam edelim." dedi.

Bakan Özhaseki, Kayseri'deki bir otelde düzenlenen "ASKON Kültepe Ekonomi Zirvesi Kayseri" programında, ülkenin güvenli bir liman olduğunu, binbir sıkıntıya rağmen, istikrar olduğu için burada yatırımlar yapılabildiğini söyledi.

Büyük krizler atlatılmasına rağmen ekonominin büyümeye devam ettiğini ifade eden Özhaseki, yatırımların devam ettiğini belirtti.

Üçüncü çeyrekteki büyüme hızlarının dünyada parmak ısırttığın vurgulayan Özhaseki, "Gelecek seneyle ilgili uluslararası kuruluşlardan birtakım bize karşı felaket tellallığı adına kötü sinyaller vermeye çalışsalar da en az bu civardaki büyümeyi yine sağlayacağımız ümidini taşıyoruz. Son on yıl içerisinde dünyada yapılan en büyük yatırımların altısı Türkiye'de yapılan yatırımlar. Şükürler olsun bizim kendi içerimizde böyle bir dinamik yapımız var. Binlerce insan iş kurmaya çalışıyor, büyütmeye çalışıyor, dünyaya mal satmaya çalışıyor." diye konuştu.

- "Ülkemize güvenmeye devam edelim"

Zamanında eski cumhurbaşkanlarından rahmetli Turgut Özal'ın kendilerini dünyaya taşıdığını aktaran Özhaseki, 25-30 sene önce yurt dışının ne olduğunu kimsenin bilmediğini söyledi. O dönem Özal'ın her söylediğine şaşırıldığını anlatan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Şimdi geldiğimiz noktada o açılan kapıdan dışarıya binlerce insanımızın, iş adamımızın gittiğini görüyoruz. Alışveriş yapıyoruz. Dünyada kaç tane ülke varsa hepsine mal satıyoruz. Gitmediğimiz yer yok neredeyse. Bu müthiş bir başarı kendimize güvenmeye devam edelim, ülkemize güvenmeye devam edelim, yatırım yapmaya devam edelim. Bunlar çok kolay işler değil ama bizim başka çaremiz yok. Bizim bir tane bayrağımız var, bir tane ülkemiz var, bir tane pasaportumuz var. Burada doğduk, burada öleceğiz. Sorunların da üstesinden geleceğiz. Sorunlarımız da kolay sorunlar değil öyle. Bizim son 2-3 yıl içinde yaşadığımız sorunları dünyada hiçbir ülke yaşamadı. Ülkesinin ekonomisine güvenen birçok ülke bizim yaşadığımız krizleri yaşamış olsaydı ayakta kalabilir miydi? Hem de Avrupa Birliğinin ortasındaki ülkeleri kastederek söylüyorum."

Bölücü terör örgütü PKK ile 40 yıldır devlet aklıyla mücadele ettiklerine değinen Özhaseki, bu örgütün üst akıldan aldıkları talimatın ardından haziran seçimlerinin ardından hareket geçtiğine dikkati çekti.

Bu örgütün Türkiye'den, Irak'tan, Suriye'den ve İran'dan koparacakları parçalarla terör devleti kurmayı hedeflediğini ifade eden Özhaseki, kime hizmet edeceklerini herkesin bildiğini kaydetti.

Özhaseki, teröristleri kendi kazdıkları çukurlara gömdüklerini, Türkiye'den temizlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Şimdi yurt dışında bir operasyon var. Niye yapıyoruz biz bunu? Çok mu meraklıyız Suriye'nin topraklarına. Bir terör örgütü eğer dışarıdan destek alamıyorsa ayakta kalamaz. Ülke içini temizledik, şimdi dışarıdayız. Orayı da temizleyeceğiz. Orayı da tertemiz edeceğiz Allah'ın izniyle. Orada kalamayacak, silinecekler haritadan. Bu vahşi yapı bitecek. Eğer biz bitirmezsek onlar başımıza çok büyük belalar açarlar. Hamd olsun öyle bir gündeyiz. Rabbim bize bir daha şehit haberi aldırmasın diye dua ediyoruz. Rabbim oradaki Mehmetçiklerimizi, o şanlı zaferleriyle yurdumuza sağ salim dönmeleri için dua ediyoruz, destekliyoruz. Üzüldüğümüz şey içeridekiler. Bu bir AK Parti muhalefeti değil. Orada yapılan işler hepimizin göğsünü kabartacak işler. Fakat hala buna muhalefet edebilen yapılar çıkıyor. Zannediyorlar ki burada yapılan işe karşı çıkarsak iyi olur. Bunu AK Parti yaptığına göre kötü bir şey yapıyor. Yapmayın, bu milli bir mesele. Bu parti melesi değil. Burada hiç değilse muhalefet yapmayın. Hiç önemli değil, bildiğimizi okumaya devam ediyoruz."

FETÖ ile mücadelelerinin devam ettiğine değinen Özhaseki, bir başka belanın da terör örgütü DEAŞ olduğunu söyledi.

Özhaseki, "Bizden başka savaşanı gördünüz mü? Bütün Batı karşı ya, Amerika karşı ya buna ve onu bahane ederek Suriye'ye toplanıyorlar hepsi. Bizden başka bunlarla kim savaştı, proje bir örgüt. Sakalı uzattırıyorlar, bunlara şeriatçı diyorlar, sakalı kestiriyorlar PYD'ci oluyor bu namussuzlar. Helikopterle oradan oraya taşıyorlar bu ahlaksızları. Bir proje örgüt. Onlarla da savaşıyoruz. o da bitiyor." dedi.

- "Türkiye dünden daha güçlüdür"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur da Türkiye'nin Suriye’de yaşanan gelişmelere yönelik dün ne dediyse, bugün de bu sözün arkasında durduğunu söyledi.

Terörün her nereden gelirse gelsin, teröristin hangi milletten olursa olsun bertaraf edilmesi ve yeryüzünden silinmesi gerektiğini aktaran Cesur, "Bir terör örgütünü bir terör örgütüyle ortadan kaldıracağız." diyen zihniyetlerin bugün terör örgütünden bir devletçik çıkartmaya çalıştıklarına işaret etti.

- "Türkiye şu an dünden daha güçlüdür"

Bu bağlamda ABD politikalarının dost ve müttefik ülke dediği Türkiye'nin aleyhine çalıştığının ortada olduğunu belirten Cesur, şöyle devam etti:

"Bölgedeki terör örgütünü silahlandıran, onlara hamilik yapan ABD, Fırat'ın doğusu konusunda bize vermiş olduğu taahhütleri yerine getirmemiştir. Bölgede akan her bir Türk ve Özgür Suriye Ordusu askerinin kanında doğal olarak ABD'nin de parmağı ve hissesi vardır. Bu nedenle ABD politikalarına asla ve asla güvenilmemelidir. Ulusal güvenliğimiz için ne gerekiyorsa uluslararası politikalarımız da buna göre şekillendirilmelidir. Türkiye son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bölgedeki operasyonlarına devam etmelidir. Sanayici ve iş adamları olarak, Türkiye'nin Zeytin Dalı Operasyonu sürecinden hem ekonomik, hem de uluslararası kamuoyu nezdinde zarar göreceğine ihtimal vermiyor, aksine güçlenerek çıkacağına gönülden inanıyoruz. Zira, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası mecralarda yürüttüğü diplomasiyle Türkiye'nin, mazlumun, ezilenin, yerinden yurdundan edilenin yanında yer aldığını açıkça göstermiştir. Tüm ulusların Türkiye'ye olan bakış açısını değiştirmiştir. Türkiye, dostluğuna ve sözlerine güvenilir bir ülke olarak dünya devletleri tarafından kabul ve itibar görmüştür. Türkiye şu an dünden daha güçlüdür ve güçlü olmaya da devam edecektir."

Bakan Özhaseki, konuşmaların ardından, zirveye katkı sunan kurum ve kuruluş temsilcelerine plaket verdi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.