Atatürk'ün Suşehri'ne gelişinin 102. yılı törenle kutlandı

SİVAS (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Suşehri'ne gelişinin 102. yıl dönümü törenle kutlandı.Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel,...

01 Eylül 2021 Çarşamba 12:29
Atatürk'ün Suşehri'ne gelişinin 102. yılı törenle kutlandı

SİVAS (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Suşehri'ne gelişinin 102. yıl dönümü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yüksel, Atatürk'ün ziyaretinin Suşehri tarihinde bir şeref sayfası olarak yer aldığını söyledi.

Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasıyla başlayan Sivas, Erzurum seyahatlerinde Suşehri’nin önemli bir durak olduğunu belirten Yüksel, şunları kaydetti:

"Büyük Önder Atatürk, Suşehri'nin istikbalini sezmiş, gelecekte bölgenin merkezi olacağını daha o yıllarda ifade etmiştir. Bugün Suşehri Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi bölgenin merkezi olma yönündeki gelişmelerini aralıksız devam ettirmektedir. Suşehri insanının 102 yıl önce büyük bir vatanperverlik ve önseziyle Mustafa Kemal Atatürk'ü desteklemesi bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Bu görevi ifa eden ebediyete intikal etmiş tüm hemşehrilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
AtatürkSivasSuşehri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.