ATO Başkanı Baran'dan “Cumhuriyet'in 100. yılı“ mesajı:

- "Türk milleti, Milli Mücadele ruhunu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için de harekete geçirerek, azmiyle, birlik ve beraberliğiyle 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti'ni gelişmiş, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke durumuna getirmiştir"

27 Ekim 2023 Cuma 14:16
ATO Başkanı Baran'dan “Cumhuriyet'in 100. yılı“ mesajı:

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türk milletinin kahramanlık destanı yazdığı bağımsızlık mücadelesinin en büyük armağanının Cumhuriyet olduğunu belirterek, "Türk milleti, Milli Mücadele ruhunu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için de harekete geçirerek, azmiyle, birlik ve beraberliğiyle 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti'ni gelişmiş, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke durumuna getirmiştir." ifadesini kullandı.

Baran, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahramanlık destanı yazdığı bağımsızlık mücadelesinin en büyük armağanının Cumhuriyet olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet'in 100. yılını büyük bir gururla karşıladıklarını anlatan Baran, "Cumhuriyet, Türk milletinin yokluklar içinde gösterdiği azim ve inancın, şanlı mücadelesiyle yeniden dirilişinin sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı mirasa sahip çıkan Türk milleti, milli mücadele ruhunu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için de harekete geçirerek, azmiyle, birlik ve beraberliğiyle 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti'ni gelişmiş, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke durumuna getirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, Cumhuriyet ile yaşıt bir kuruluş olmanın sorumluluğu içinde, asırlık geçmişin geleneğiyle ticaretin mührünü gelecek yüzyıllara da vurmak için çalıştıklarının altını çizerek şunları kaydetti:

"Milli Mücadele'mizin son kalesi, Cumhuriyet'imizin başkenti Ankara'da teknolojiyi ticaretle buluşturuyor, dünyadaki her bir yeniliğin ülkemize ve şehrimize taşınmasına öncülük ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve vatanımız için Milli Mücadele'den bu yana can veren tüm şehitlerimize minnetimizi unutmuyor, bu toprakların canla, kanla vatan haline getirildiğini bir an için aklımızdan çıkarmadan Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutluyorum."

Son Güncelleme: 27.10.2023 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.