Ayvalık'ta hudut kapısında Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor

Kurban Bayramı dolayısıyla Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na feribotların hareket ettiği deniz hudut kapısında yoğunluk oluştu.

09 Temmuz 2022 Cumartesi 14:19
Ayvalık'ta hudut kapısında Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor

BALIKESIR (AA) - Erken saatlerden itibaren Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'na gelen tatilciler, işlemlerin ardından Midilli'ye geçmeye başladı.

Turizmci Hakan Dinç, AA muhabirine, Kurban Bayramı dolayısıyla yoğun olduklarına değinerek, bayramın birinci ve ikinci gününde yaklaşık 4 bin kişinin Yunan adalarına gitmesini beklediklerini söyledi.

Dinç, 9 günlük bayram tatili süresince 7 bin civarında Türk tatilcinin Yunan adalarına geçebileceğini ifade etti.

Ayvalık-Midilli Adası arasında feribot turları düzenleyen bir firmanın yöneticisi Ali Jale ise iki yıllık Kovid-19 salgını döneminde Ayvalık-Midilli hattının kapalı olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Eski bayramlar kadar olmasa da bugün burada görmüş olduğunuz kalabalık biz feribot işletmecilerini bir nebze olsun tatmin ediyor. Bayramın ilk gününde yaklaşık 700 kişi Midilli Adası'na geçecek. Ek seferde koyduk. Araçla karşı kıyıya geçmek isteyen misafir sayımız çok fazla. Bu yüzden de araç taşıyan gemimiz sürekli çalışıyor. Bunun yanında bayramın ilk üç günü itibarıyla katamaranımız dolu."

Ayvalık'a geldikleri araçlarını otoparklara bırakan tatilciler nedeniyle belediyeye ait otopark işletmesinde de yoğunluk yaşanıyor.


Muhabir: Suat Salgın

Anahtar Kelimeler:
YAŞAM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.