Bankaların Promosyon Rant İttifakı!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan; bankaların emeklilere verdikleri miktarların bile altında promosyon tekliflinde bulunarak, memurlarımızla alay ettiğini bildirdi.

10 Mart 2023 Cuma 12:59
Bankaların Promosyon Rant İttifakı!

Sinop’ta bir ilçemizde teklif edilen promosyon miktarının sadece 900 TL, Batman’da üç ilçe için ortak yapılan teklifin 7.000 TL, Amasya Suluova’da 3 yıl için yapılan teklifin de 9.000 TL’den ibaret olduğunu kaydeden Geylan, bankaların bir rant ittifakı kurmuşçasına emek sömürüsü yaptığını söyledi.

Geylan; Milli Eğitim Bakanlığı’nın artık bu pespayeliğe ve cüretkarlığa dur demesi gerektiğini belirterek, “Bakanlık, tüm çalışanları adına bankalarla muhatap olmalı ve meslektaşlarımızın hak kaybına engel olmalıdır” diye konuştu.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamu çalışanlarının maaşlarından yıllardır fahiş kar elde eden bankaların son aylarda takındığı tutum kabul edilemez!

Milyonlarca çalışanın sırtından kazancına kazanç katan bankalar, adeta bir rant ittifakı kurmuşçasına emek sömürüsü yapmaktadırlar.

Durum öylesine bir seviyeye ulaşmıştır ki, bankalar, emeklilere verdikleri miktarların bile altında promosyon teklifleriyle memurlarımızla alay etmektedirler.

Örneğin;

Sinop’ta bir ilçemizde teklif edilen promosyon miktarı sadece 900 TL’dir.

Batman’da üç ilçe için ortak yapılan teklif yalnız 7.000 TL’dir.

Amasya Suluova’da 3 yıl için yapılan teklif 9.000 TL’den ibarettir.

Bankalar, cüretlerini o kadar abarttılar ki, bir kamu bankasının Van Bölge Müdürü, randevu verdiği halde Hakkari’den gelen ve il milli eğitim müdür yardımcısı ve sendika temsilcilerinin bulunduğu heyetle görüşme yapmaya dahi tenezzül etmemiştir.

MEB artık bu pespayeliğe ve cüretkarlığa dur demeli, bankaların, 1 milyonun üzerinde çalışanı olan bir kuruma karşı seviyeli şekilde muhatap olmasını sağlamalıdır.

Bakanlık, tüm çalışanları adına bankalarla muhatap olmalı ve meslektaşlarımızın hak kaybına engel olmalıdır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.