Bartın'da görevini tamamlayan itfaiye ekibi Kayseri'ye döndü

KAYSERİ (AA) - Karadeniz'de yaşanan sel ve su taşkınlarında bölgedeki ekiplere destek olmak ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak için Bartın'da görev yapan itfaiye ekipleri Kayseri'de karşıladı.Kayseri Büyükşehir Belediyesinden...

04 Temmuz 2022 Pazartesi 12:54
Bartın'da görevini tamamlayan itfaiye ekibi Kayseri'ye döndü

KAYSERİ (AA) - Karadeniz'de yaşanan sel ve su taşkınlarında bölgedeki ekiplere destek olmak ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak için Bartın'da görev yapan itfaiye ekipleri Kayseri'de karşıladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 araç, motopomp, 5 çamur tipi pompa, 5 dalgıç pompa ve 2 jeneratör ile bölgedeki çalışmalara katkı sağlayarak Kayseri'ye dönen 11 personel için İtfaiye Daire Başkanlığında tören düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, itfaiyenin daha önce de ülke genelinde fedakarca görev yaptığını belirtti.

Büyükkılıç, "Bu sene de Bartın ağırlıklı olmak üzere ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalarda gerek İçişleri Bakanımız gerekse Ulaştırma Bakanımız bizlere mesajlarını ulaştırdı. Daha sonra biz de telefonla kendilerine ekiplerimizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür edip, başka talimatları, arzuları var mı diye sorduk. Bu durum adeta birliğin, dayanışmanın bereketini yaşatıyor." ifadelerini kullandı.

İtfaiye çavuşu Yasin Çetinkaya da sel mağduru halkın Kayseri'ye teşekkür ettiğini, herhangi bir sıkıntı olmadan görevlerini tamamladıklarını aktardı.

İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun mağdurların yanında olan Kayseri Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiğini belirtti.

Bölgede 19 noktada su tahliyesi işlemi gerçekleştiren ekiplerin, mağdur 12 vatandaşı kurtardığı kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
KayseriTörenBartın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.