Başkan Büyükkılıç, Kayseri'deki çalışmalar hakkında Vali Çiçek'e brifing verdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e tarihi ve kültürel alanda yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında brifing verdi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

19 Haziran 2022 Pazar 15:22
Başkan Büyükkılıç, Kayseri'deki çalışmalar hakkında Vali Çiçek'e brifing verdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e tarihi ve kültürel alanda yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında brifing verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çiçek, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi'nde gerçekleşen istişare ve bilgilendirme toplantısında müzeyi ve tarihi Kayseri Lisesi'ni gezdi.

Müzenin eğitim kısmını da gezen Çiçek, Turgut Özal ve Hulusi Akar gibi önemli isimlerin gençlik yıllarındaki bal mumu heykellerinin yer aldığı örnek sınıfı ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Çiçek, toplantının tarihi Kayseri Lisesi'nde yapılmasının kendisi için farklı bir güzellik olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Belediye başkanımız teknik elemanlarını da alarak, bizleri de davet ederek, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirdi. Çok büyük çalışmalarını gördüm, eserler gördüm. Şehrin her noktasında, sadece merkezde değil, ilçelerinin en ücra noktasına kadar Büyükşehir Belediyesinin kültürel eserlerle ilgili çalışmalarını gördüm. Bunların birçoğunun tarihi ve kültürel anlamda yapıldığını gördüm. Bu çalışmaların, emeklerin reklama dönmeyeceği, kimsenin bilgisi olmayacağı halde, kültürel tarihimize önemli katkı sunacak eserlerin de gün yüzüne çıkarılma çalışmalarını memnuniyetle müşahede ettim. Bize brifing verdikleri için teşekkür ederim."

Büyükkılıç da Çiçek ile tarihi doku ve kültürel eserlerle ilgili yaptıkları çalışmaları ve yapılması gerekenleri paylaştıklarını vurgulayarak, "Sayın Valimize geldiği günden beri şehrimize olan ilgisinden, hassasiyetinden, konulara olan yaklaşımından, bizlerle işbirliği halinde bu şehri her alanda daha iyi noktaya taşıma kaygısından dolayı teşekkür ediyorum. Uyumlu şekilde bizler de çalışmalarımızı sürdürmek amacıyla kendilerine brifing verdik, tarihi doku ile kültürel eserlerle ilgili yaptığımız çalışmaları ve yapılması gerekenleri paylaştık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.