Başkan Büyükkılıç, Misurata Belediye Başkanı Al-Sgutri ile görüştü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kardeş şehir Libya'nın Misurata kenti Belediye Başkanı Mahmoud Mohamed Al-Sgutri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya...

05 Ağustos 2021 Perşembe 17:05
Başkan Büyükkılıç, Misurata Belediye Başkanı Al-Sgutri ile görüştü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kardeş şehir Libya'nın Misurata kenti Belediye Başkanı Mahmoud Mohamed Al-Sgutri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ile Libya arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi adına Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen kardeş şehir kararının ardından Büyükkılıç, Misurata Belediye Başkanı Al-Sgutri görüştü.

Video konferans yoluyla gerçekleşen görüşmede, Başkan Büyükkılıç, Al-Sgutri'ye kadim kent Kayseri hakkında bilgi verdi.

Büyükkılıç, en kısa zamanda Misurata'ya gidip kardeş şehir anlaşmasını imzalamayı planladıklarını belirterek, "Sonrasında da sizleri Kayserimizde görmeyi arzu ediyoruz. Ticaret ve endüstri alanında iki şehrin benzerliği var. Bunu geliştirmeye ve ticari ilişkilerimizi artırmaya, gerekirse yatırımlar yapmaya, buradaki ürünleri ihraç etmeye, ne gerekirse yapmaya gayret göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Misurata nüfusunun 3'te 2'sinin Türk olduğunu ifade eden Büyükkılıç, Kayseri'nin potansiyelini buraya taşıyarak iki ülkenin ticari ilişkilerini geliştirmek istediklerini kaydetti.

Misurata Belediye Başkanı Al-Sgutri de kardeşlik anlaşmasından memnuniyet duyduklarını aktardı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.