Başkan Pekyatırmacı 32 derslikli ilkokulu inceledi

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi'nde yaptırılan 32 derslikli ilkokul projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor.Selçuklu Belediyesi Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, okulun mahalleye değer katacak bir proje olduğunu...

13 Aralık 2021 Pazartesi 14:05
Başkan Pekyatırmacı 32 derslikli ilkokulu inceledi

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi'nde yaptırılan 32 derslikli ilkokul projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor.

Selçuklu Belediyesi Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, okulun mahalleye değer katacak bir proje olduğunu ve önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Okulun, 2022 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirten Pekyatırmacı, 7 bin 558 metrekare alanda inşa edilen okulun, peyzaj ve otopark düzenlemeleriyle 18 milyon liraya mal olacağını dile getirdi.

Kentin en güzel okullarından birini inşa ettiklerine dikkati çeken Pekyatırmacı, "İnşallah önümüzdeki sezon burada yeni eğitim- öğretim dönemi ile birlikte çocuklarımız burada eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olacaklar. Binamızın yapımı devam ediyor, şu anda yüzde 65-70 seviyesinde. Burada 32 tane dersliğimiz var. Laboratuvarlarıyla, toplantı salonlarıyla, kütüphanesiyle, öğretmenler odasıyla, diğer spor alanlarıyla örnek bir ilkokul binasını ilçemize kazandırmış olacağız." diye konuştu.

Eğitime ve eğitim yatırımlarına her zaman öncelik verdiklerini vurgulayan Pekyatırmacı, şöyle konuştu:

"Eğitim için ne yapsak azdır, Selçuklu Belediyesi olarak her zaman en önemli yatırımlarımızı eğitim yatırımları olarak ön plana çıkarıyoruz. Bugün işte bir ilkokul binamızın yapımını gerçekleştiriyoruz. Daha önce Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisemizin yapımını tamamlamıştık. Bin kişilik yurt binamızı tamamlayarak geçen sene hizmete açmıştık. Okul dışı eğitim ortamlarından ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin hem akademik eğitimlerine hem kişisel gelişimlerine katkı sunmak anlamında da çalışmalar yapıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.