Başkentin atık su ve yağmur suyu hatları temizlenecek

- ASKİ Genel Müdürlüğü, kentin mücavir alan sınırlarındaki ızgara haznelerinin, kanalizasyon hatlarının ve bacalarının temizlenerek çalışır duruma getirilmesi için hizmet alımı yapacak - Kentin 1395 kilometrekarelik alanındaki cadde ve sokaklarında yaklaşık 2 yılda tamamlanacak pis su hatları temizlik çalışması, kanal görüntüleme robotu ile kayıt altına alınacak

07 Temmuz 2022 Perşembe 11:08
Başkentin atık su ve yağmur suyu hatları temizlenecek

ANKARA (AA) - ÖMER OLCAY - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent genelinde atık su ve yağmur suyu hatlarının temizlenmesi için çalışma başlattı.

AA muhabirinin ABB kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), kentin mücavir alan sınırlarındaki 1395 kilometrekarelik alan içindeki cadde ve sokaklarda, pis su ve yağmur suyu hatlarının çalışır duruma getirilmesi için ihale düzenleyecek.

Ankara 1'inci, 2'nci ve 3'üncü Bölge Su ve Kanal İşletme Daire başkanlıklarının sorumluluk alanında yürütülecek çalışmayla, şebeke hatları, ızgara hazneleri ile bacaların temizlenerek çalışır duruma getirilmesi hedefleniyor.

Cadde ve sokaklardaki bacalarda ve ızgaraların haznelerinde tıkanıklığa neden olan engellerin frezeleme yöntemiyle temizleneceği çalışmanın içeriği 360 derece dönüş açısına ve renkli kamera özelliğine sahip kanal görüntüleme robotu ile kayıt altına alınacak ve raporlanacak.

Çalışma ile kayıp rögarların periyodik temizliklerinin yapılabilmesi amacıyla tabandaki uçlar, asfalt seviyesine kadar yükseltilecek.

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 7 gün içinde başlanacak çalışmanın, 660 günün sonunda tamamlanması planlanıyor.

Son teklifleri 11 Ağustos Perşembe Günü saat 11.00'de alınacak ihale, ASKİ'nin internet sitesinden yayımlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.