Başkentlilerin yeni otobüste renk tercihi kırmızı beyaz oldu

ANKARA (AA) - Başkentliler, Ankara Büyükşehir Belediyesince alınan 301 yeni otobüsün dış giydirme tasarımı ve koltuk rengini kırmızı-beyaz olarak seçti.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, katılımcı demokrasi anlayışı...

07 Haziran 2021 Pazartesi 13:41
Başkentlilerin yeni otobüste renk tercihi kırmızı beyaz oldu

ANKARA (AA) - Başkentliler, Ankara Büyükşehir Belediyesince alınan 301 yeni otobüsün dış giydirme tasarımı ve koltuk rengini kırmızı-beyaz olarak seçti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, katılımcı demokrasi anlayışı ve ortak akıl ilkesini "BLD 4.0" adlı teknolojik gelişmelerle destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 301 yeni otobüsün koltuk rengi ve dış giydirme tasarımlarını Ankaralıların belirlemesini istedi.

Başkentliler bu amaçla, Başkent Mobil uygulaması üzerinden "Söz Hakkı" bölümünde düzenlenen ankete katılarak, beğendikleri renk ve tasarımı seçti.

Toplam 17 bin 135 kişinin oy kullanıldığı anket sonucuna göre, yeni otobüslerin rengi, 5 bin 98 oyla kırmızı-beyaz oldu.

Dizel körüklü otobüsler ile doğalgaz solo ve körüklü otobüslerin koltuk tasarımları için ise ayrı anketler yapıldı.

Dizel körüklü otobüsler için sunulan 2 seçenekten 10 bin 339 katılımcının tercihiyle en çok oyu alan, kırmızı-siyah çapraz şeritli tasarım oldu.

Doğalgaz solo ve körüklü otobüslerin koltuklarının tasarımı ise 4 bin 650 oy ile mavi-gri desen seçildi.

Büyükşehir Belediyesinin "BLD 4.0" uygulaması ile çok yakında bölgesel konulara dair anket çalışmalarına da başlanacak.

Ankaralılar, Başkent Mobil'deki "Söz Hakkı" butonunda yer alacak anketlerle, yaşadıkları mahalledeki eksikliklerin giderilmesine ve öncelikli yatırımların belirlenmesine katkı sağlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.