Başkentte 11. Ege İlleri Tanıtım Günleri

- EGEM Platformunca gerçekleştirilen 11. Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliği Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı

08 Kasım 2018 Perşembe 17:15
Başkentte 11. Ege İlleri Tanıtım Günleri

Ege illeri vakıf ve derneklerinin oluşturduğu EGEM Platformunca gerçekleştirilen 11. Ege İlleri Tanıtım Günleri, Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, mehter takımı ve Ege yöresine özgü halk oyunları gösterisinin ardından yaptığı konuşmada, İstiklal mücadelesinin kazanıldığı Ege Bölgesi'nin aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşliği temsil ettiğini söyledi.

Bakanlığı döneminde Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında, bölgenin kalkınması için önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ege illerine yaptığımız baraj ve gölet sayısı 212'dir. Afyonkarahisar'dan, İzmir'e kadar 61 yere içme suyu verdik. 740 dere ıslahı yaptık. 620 milyon ağaçlandırma yaparak Ege'yi yemyeşil yapıyoruz. 25 şehir ormanı, 243 mesire alanı ve 66 bal ormanı kurduk. Ege'ye ne yapılırsa karşılığı veriliyor çünkü Egeliler çalışkan insanlardır."

Ege Bölgesine özgü el işi, takı ve yiyeceklerin Başkentlilerle buluşacağı tanıtım günleri etkinliği 11 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Son Güncelleme: 08.11.2018 23:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.