Başkentte 3 metro hattının 26 kilometre uzatılması için çalışmalara başlandı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) Çayyolu, Keçiören ve Kızılay metrolarının yaklaşık 26 kilometre uzatılmasını içeren proje çalışmalarına başlandı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, başkentte...

19 Haziran 2022 Pazar 13:04
Başkentte 3 metro hattının 26 kilometre uzatılması için çalışmalara başlandı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) Çayyolu, Keçiören ve Kızılay metrolarının yaklaşık 26 kilometre uzatılmasını içeren proje çalışmalarına başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelerin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara devam ediliyor.

Ankara Kentsel Ulaşım Ana Planı'nda yer alan ve 2014'te işletmeye açılan M2 Kızılay-Çayyolu hattının Yaşamkent ve Bağlıca'ya uzatılmasını içeren proje için ilk adım atıldı.

Son yıllarda gelişen, yoğun nüfusa sahip Yaşamkent'i raylı sistem hattına dahil edecek proje sayesinde hem otobüs aktarmaları ve araç trafiğinin azaltılması hem de yolculara daha kısa, rahat ve konforlu ulaşım sağlanacak.

Koru-Bağlıca hattı da güzergah üzerinde yer alan üniversite ve Bağlıca bölgesine hizmet edecek.

- Hat uzunluğu 7,72 kilometre olacak

Mevcut Çayyolu hattının Koru İstasyonu'ndan sonra toplam uzunluğu 7,72 kilometre olacak.

"M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatları Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri" işi kapsamında, fizibilite ve etüt çalışmalarının sonrasında mevcut raylı sistem hattının devamı olacak şekilde Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca raylı sistem uzatma hatlarının çalışmaları yapılacak.

- Keçiören metrosu kuzey ve güney yönünde uzatılacak

Keçiören metrosu projesi kapsamında da Şehitler-Forum (Gazino-Forum) hattı, kentin kuzey yönünde işletilen Keçiören hattının son istasyonu olan Şehitler'den başlayarak depo sahasının yer alacağı Forum bölgesine uzatılacak.

Bu aksta yer alan Sanatoryum Hastanesi'ne, Ufuktepe ve Ovacık bölgelerine hizmet verecek hat, mevcut M4 hattının güneyde Dikmen'e uzatılması projesiyle de bir bütün olarak kuzey-güney aksında kesintisiz ulaşımı kolaylaştıracak. Proje, 4 istasyon ve 5,5 kilometreden oluşacak.

"M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi" kapsamında mevcut Keçiören hattı güneyde Dikmen'e uzatılacak. Bu proje de 13 kilometre ve 10 istasyondan oluşacak.

- "Yaklaşık 26 kilometrelik 3 yeni hatta proje çalışmalarımız başlıyor"

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, başkentlilere bakanlık onayına sunulan Dikimevi-Natoyolu Hattı Projesi dışında 3 yeni metro projesine daha başlanacağını açıkladı.

"Başkentte işler rayında" sloganıyla Ankaralıları bilgilendiren Yavaş, "3'üncü yılımızda 4 yeni metro hattı için harekete geçiyoruz. Projesi biten 7,4 kilometrelik Dikimevi-Natoyolu hattı için bakanlık onayının ardından çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 26 kilometrelik 3 yeni hatta ise ön yeterlilik ihalemizi tamamladık, proje çalışmalarımız başlıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.