Başkentte cadde ve sokaklardaki izinsiz afişler toplanacak

ANKARA (AA) - Zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda bulunan trafik ışıkları, elektrik, cadde ve sokak tabela direkleri ile otobüs duraklarına izinsiz afiş asılmasına engel olacak.Ankara Büyükşehir Belediyesinden (ABB) yapılan açıklamada, çevre...

22 Haziran 2022 Çarşamba 14:59
Başkentte cadde ve sokaklardaki izinsiz afişler toplanacak

ANKARA (AA) - Zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda bulunan trafik ışıkları, elektrik, cadde ve sokak tabela direkleri ile otobüs duraklarına izinsiz afiş asılmasına engel olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden (ABB) yapılan açıklamada, çevre ve görüntü kirliliğini engellemek amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, Ankara'nın başkent olması sebebiyle tüm Türkiye'ye örnek bir kent olması gerektiğini ve kent genelinde görüntü kirliliği yaratan ve izinsiz asılan afişleri toplamaya başladıklarını kaydetti.

Elektrik direkleri, trafik lambaları, sokak ve cadde direkleri, otobüs durakları, kamuya ait alanlardaki direklere izinsiz afiş yapıştıranların önemli bir kentsel kirliliğe sebebiyet verdiğine dikkati çeken Koç, "Ticari hayat için reklamın gerekliliğine inanıyor ve reklam yapmayı estetik bir değere dönüştürmek için de ilgili odalar ve meslek kuruluşları ile koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Ancak bu direklerin kirletilmesi önemli bir sorumsuzluk olarak karşımıza çıkıyor." ifadelerini kullandı.

İzinsiz afiş asanlara 18 bin, çevreyi kirletmekten dolayı ise 30 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacağını belirten Koç, şunları kaydetti:

"Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bir uyarı yapmak istedik. 1 Temmuz'dan itibaren afişlerin üzerindeki adres ve telefon bilgilerinden yola çıkarak uyarılarımızı yapmaya başlıyoruz. Gönlümüz el vermese de uyarımıza uymayanlara cezai işlem uygulayacağız. Bütün esnafımızı kentin görsel güzelliğine, kentin temizliğine katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Bu onlar için de önemli bir uygarlık ölçüsüdür. Kenti temiz tutmak belediyelerin görevi iken vatandaşların da kenti kirletmemek gibi bir görevi vardır. Bu uygulamamız, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak. İzinsiz afiş asıp, görüntü kirliliği oluşturanlara tolerans göstermeyeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.