Başkentte El İlanı ve Broşür Mühürleme Merkezi kuruldu

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vergisi yatırılmadan dağıtılan ilan ve reklamlarla mücadele kapsamında El İlanı-Broşür Mühürleme Merkezi kurulduğunu bildirdi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre,...

17 Temmuz 2021 Cumartesi 13:57
Başkentte El İlanı ve Broşür Mühürleme Merkezi kuruldu

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vergisi yatırılmadan dağıtılan ilan ve reklamlarla mücadele kapsamında El İlanı-Broşür Mühürleme Merkezi kurulduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Keçiören ilçesindeki Etlik Eski Garajlar bölgesinde bulunan zabıta yerleşkesinde hizmet vermeye başlayan El İlanı-Broşür Mühürleme Merkezi, çevre kirliliğine karşı da mücadele edecek.

Merkez, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren gerçek ve tüzel kişiler tarafından bastırılan el ilanı ve reklam materyali için ilan ve reklam vergisi tahsilatı yapacak.

"İlan ve Reklam Vergisi Tahsil Edilmiştir" ibaresinin yer alacağı mühürleme işleminin ardından el ilanı ve broşürler dağıtılabilecek.

Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin sokaklarda, parklarda, meydanlarda ve AVM'lerde yapacağı denetimlerde "İlan ve Reklam Vergisi Tahsil Edilmiştir" mührü bulunmayan ve gelişigüzel bırakılan ilanlar toplanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 16 Aralık 2016 tarihli kararı doğrultusunda el ilanları ve broşürler için ilan reklam vergisi bedeli 12 kuruş olarak belirlenirken, mühürsüz kullanımın tespiti halinde cezalı mühürleme bedeli olarak adet başına 25 kuruş tahsis edilecek.

El ilanı ve broşürlerini mühürletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler gerekli belgelerle Zabıta Daire Başkanlığına başvuruda bulunabilecek.




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.