Başkentte İsrail protestosu

- MAZLUMDER Ankara Şubesi üyeleri, İsrail Büyükelçiliği konutu önünde İsrail'de gözaltına alınan Türk vatandaşı Ebru Özkan'a destek için basın açıklaması yaptı

12 Temmuz 2018 Perşembe 14:44
Başkentte İsrail protestosu

ANKARA (AA) - MAZLUMDER Ankara Şubesi üyeleri, İsrail Büyükelçiliği konutu önünde İsrail'de gözaltına alınan Türk vatandaşı Ebru Özkan'a destek için basın açıklaması yaptı.

İsrail elçilik konutu önünde bir araya gelen grup üyeleri, "İşgale son, Filistin'e özgürlük" yazılı pankart açtı.

Grup adına konuşan MAZLUMDER Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Demir, Ebru Özkan'ın yaklaşık bir aydır İsrail polisince gerçek olmayan suçlamalar öne sürülerek, alıkonulduğunu söyledi. Demir, şöyle devam etti:

"Uluslararası hukuk, kişi özgürlüğünün keyfi ihlal edilmesini yasaklasa da işgal devleti, Ebru Özkan'ın özgürlüğünü gasp ederek gözaltı süresini sürekli uzattı. Nihayet dün yurt dışı yasağı koyarak, imza vermek kaydı ile sözde serbest bıraktılar. Kesin olan şu ki; İsrail, bir başkasının toprağında bir başka ülkenin vatandaşını gözaltına almış ve bunu da ilk kez gerçekleştirmemiştir."

İsrail'in yıllar önce aynı muameleye tabi tutuğu İzzet Şahin, 6 ay önce gözaltına alınan Türk akademisyen Cemil Tekeli'nin de tarih sayfalarına geçtiğini vurgulayan Demir, Ebru Özkan'ın derhal şartsız bir şekilde serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirti.

Ebru Özkan'ın kız kardeşi Elif Özkan da telefonla eyleme katılarak, destek veren herkese teşekkür etti.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.