Başkentteki “Engelsiz Yuva ve Engelsiz Çocuk Parkı“ inşaatında sona gelindi

- Engelsiz kreşte 200 kişilik amfi tiyatro, görme, işitme ve bedensel engelli çocuklar için 65 metrekarelik 9 sınıf, 2 çok amaçlı salon, oyun alanları, bitki ekim alanından oluşan yeşil teras, elektrikli araçlar şarj istasyonu ve bisiklet parkları yer alacak

21 Haziran 2022 Salı 11:38
Başkentteki “Engelsiz Yuva ve Engelsiz Çocuk Parkı“ inşaatında sona gelindi

Başkentte inşaatı süren "Engelsiz Yuva ve Engelsiz Çocuk Parkı"nın açılışa hazır hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden (ABB) yapılan açıklamaya göre, ABB'nin iştiraki Portaş AŞ tarafından Çayyolu Mahallesi'nde, "Engelsiz Yuva ve Engelsiz Çocuk Parkı"nın çalışmaları devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özel çocukların huzur bulacağı, ailelerin çocuklarını güvenle emanet edip rahat nefes alacağı bir merkezi daha Ankara'ya kazandırdıklarını belirtti.

Portaş AŞ Genel Müdür Yardımcısı Okan Evliyaoğlu da projeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Engelsiz Kreş Projesi"nin inşaatına 2021 Mayıs ayında başladıklarını, 5 bin 606 metrekarelik arsa üzerine yaklaşık 3 bin 150 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen kreşin açılışa hazırlandığını anlattı.

Projenin, Türkiye ve Avrupa çapında öne çıkacağını ifade eden Evliyaoğlu, "Yeşil bina altın sertifikasına aday olan kreşimiz, su tüketimini minimum seviyede tutacak. Yağmur sularını toplayarak peyzaj sulamasında kullanımı sağlanacak. İhtiyacı olan elektriğin yüzde 20’sini güneş panelleri sayesinde kendisi üretecek." dedi.

Binada toplantı ve gösterilere ev sahipliği yapacak yaklaşık 200 kişilik amfi tiyatro, görme, işitme ve bedensel engelli çocuklar için 65 metrekarelik 9 sınıf, 2 çok amaçlı salon, oyun alanları, bitki ekim alanından oluşan yeşil teras, elektrikli araçlar için bir şarj istasyonu ve bisiklet parkları yer alacak.

Son Güncelleme: 21.06.2022 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.