Belediyelerde toplu iş sözleşmesi sevinci

KAYSERİ (AA) - Yeşilhisar Belediyesi ile Hacılar Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalanmasının sevinci yaşandı.Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, sendika ile Yeşilhisar Belediyesi arasında...

03 Mart 2021 Çarşamba 12:51
Belediyelerde toplu iş sözleşmesi sevinci

KAYSERİ (AA) - Yeşilhisar Belediyesi ile Hacılar Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalanmasının sevinci yaşandı.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, sendika ile Yeşilhisar Belediyesi arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

Yeşilhisar Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Hak-İş Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, sendika temsilcileri ve belediye yetkilileri katıldı.

Burada konuşan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Çelik, sözleşmenin iki yılı kapsadığını belirtti.

Sözleşme şartlarına değinen Çelik, "İmzaladığımız bu toplu iş sözleşmemiz ile üyelerimizin almış oldukları mevcut ücret ve sosyal hakların üzerine ilk yıl için yüzde 16, ikinci yıl için ise yine ücret ve sosyal haklara TÜFE artı 1 puan oranında zam yapılmıştır. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Taşyapan da belediye çalışanlarına sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Hacılar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre de Hacılar Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Belediyedeki imza töreninde konuşan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, sözleşme sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Özdoğan, "Birbirimizin halinden anlayarak bu süreci en kısa sürede bitirmeye gayret ettik, bu süreçte çalışan arkadaşlarımız için aileleriyle birlikte daha huzurlu, daha rahat yaşam koşullarını oluşturmayı esas aldık. Bu çerçevede yapmış olduğumuz zamlarla hedefimiz çalışan kardeşlerimizin ilçemize verdiği desteği taçlandırmaktı." değerlendirmesinde bulundu.

Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ise sözleşmenin iki yılı kapsadığını belirterek, "Birinci yıl ücretlere ve sosyal haklara yüzde 17, ikinci yılda da yine aynı oranda zam ilave edilecek. Toplu iş sözleşme sürecinde Hacılar Belediye Başkanımız Bilal Özdoğan'a teşekkür ediyorum. Başkanımız hem yaptığı hizmetlerle halkın gönlünde, vermiş olduğu ücretle de üyelerimizin gönlünde yer tutuyor." ifadelerini kullandı.

Hacılar Belediyesi'nde kadrolu çalışan 18 işçinin toplu iş sözleşmesi karara bağlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.