BELMEK'te üretilen ürünler, S.S Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile satışa sunulacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren BELMEK'lerde eğitimlere katılan kursiyerlerin el emeği ürünleri, yeni kurulan S.S Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi...

04 Temmuz 2021 Pazar 16:42
BELMEK'te üretilen ürünler, S.S Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile satışa sunulacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren BELMEK'lerde eğitimlere katılan kursiyerlerin el emeği ürünleri, yeni kurulan S.S Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla satışa sunulacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, başkentli kadınların el becerilerini geliştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla hizmet veren BELMEK'ler, normalleşme sürecine geçilmesiyle yeniden açıldı.

Bu kapsamda, Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde 31 farklı branşta ücretsiz eğitim veren BELMEK'lere katılan kursiyerler ve usta öğreticilerin ürettikleri ürünler yeni kurulan S.S. Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla satışa sunulacak.

- Haftanın 6 günü hizmet verecek

BELMEK ilk mağazasını İnönü Bulvarı Gökkuşağı Kamu Pazarı Emek/Çankaya adresinde hizmete açtı. ​​​​​​​S.S. Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi mağazası tüm yıl boyunca haftanın 6 günü 10.00-19.00 saatlerinde hizmet verecek.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, satıştan elde edilecek gelirin kursiyerlerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacağını söyledi.

Mağazaların sayısını arttırmayı düşündüklerini belirten Bozkurt, "İkinci mağazanın açılışını da Ulus Meydanı'nda yapacağız. Buradaki tadilat çalışmamız devam ediyor. Ayrıca bunun e-ticaret platformu altında gerekirse ilgililerin satış yapabileceği altyapıyı da oluşturduk." dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Meslek Edinme Şube Müdürü Haluk Erdemir de bu kooperatifin sadece BELMEK'teki kursiyerlere değil Ankara'da el sanatlarıyla uğraşan tüm kadınlara açılmış bir kapı olacağını belirtti.

Açılış törenine EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, EGO Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Ayten Gök ve çok sayıda BELMEK kursiyeri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.