Beypazarı'nda afet bilgilendirme toplantısı

ANKARA (AA) - Beypazarı'nda kaya parçalarının düşmesi ve bazı evlerin hasar görmesi sonrası afete maruz bölge olarak ilan edilen alanla ilgili toplantı yapıldı.Kaymakamlık toplantı salonunda Cumhuriyet, Rüstempaşa ve İstiklal mahalleleri...

17 Ağustos 2022 Çarşamba 11:28
Beypazarı'nda afet bilgilendirme toplantısı

ANKARA (AA) - Beypazarı'nda kaya parçalarının düşmesi ve bazı evlerin hasar görmesi sonrası afete maruz bölge olarak ilan edilen alanla ilgili toplantı yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda Cumhuriyet, Rüstempaşa ve İstiklal mahalleleri sınırlarında kalan bölge içinde evleri bulunan vatandaşların katılımıyla yapılan toplantıda AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, evlerin tahliye süreci ve yeni evlerin yapımıyla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda tahliye sürecinde ev sahipleri ve kiracılara 6'şar aylık kira yardımı ve nakliye yardımı yapılacağı, konutların boşaltılacağını ve bu bölgenin yapılaşmaya kapatılacağı belirtildi.

Hak sahipleri için başka bir bölgede yapılacak evlerin 20 yıl ödemeli olarak teslim edileceği ifade edildi.

Toplantıda söz alan bazı mahalle muhtarları, bölgenin yapılaşmaya kapatılmaması gerektiği yönünde görüş bildirerek kayaların ıslah edilmesini talep etti.




Anahtar Kelimeler:
AfetKaya Düşmesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.