Beypazarı'nda domuzlar 12 mahallede tarla ve ürünlere zarar verdi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki 12 mahallede vatandaşlar, domuz sürülerinin tarlalarına ve ürünlerine zarar vermesi dolayısıyla şikayetçi olduklarını bildirdi. Beypazarı Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz, köy gezileri...

11 Ağustos 2018 Cumartesi 13:18
Beypazarı'nda domuzlar 12 mahallede tarla ve ürünlere zarar verdi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki 12 mahallede vatandaşlar, domuz sürülerinin tarlalarına ve ürünlerine zarar vermesi dolayısıyla şikayetçi olduklarını bildirdi.

Beypazarı Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz, köy gezileri kapsamında Kırbaşı Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, domuzların ilçeye bağlı Ova, Dikmen, Oymaağaç, Tacettin, Kapullu, Kırşeyhler, Gürsöğüt, Kargı, Yanlızçam, Mahmutlar, Kırbaş, Tahirler mahallelerindeki ekim alanlarına zarar verdiğini belirtti.

Domuzların kamışlık, sazlık alan ve dere yataklarında yuvalandığını belirten Yılmaz, bölgede domuz sürülerinin arttığını ve bunların ekili alanları tahrip ettiğini söyledi.

Yılmaz, vatandaşların bu konudaki şikayetlerini, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Beypazarı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine ve mahalle muhtarlıklarına dilekçe yoluyla bildirmelerini tavsiye etti.

Kırşeyhler Mahalle Muhtarı Siyasi Öztürk ise bu yıl domuzların çok fazla arttığını ve tarlalara ve ekili alanlara zarar verdiklerini ifade etti.

Bu durumdan bir çok mahalle sakininin zarar gördüğünü belirten Öztürk, "Özellikle nohut hasadının yapıldığı bu günlerde, domuzlar tarlada hasat edecek nohut bırakmadı. Yetkililerin bu konuda bize yardım etmesini istiyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.