Beypazarı'nda havuç üreticisi koronavirüsten olumsuz etkilendi

ANKARA (AA) - Türkiye'de havuç üretiminin önemli bir bölümünün yapıldığı Beypazarı ilçesinde üreticiler, koronavirüsün sona ermesini bekliyor. Çiftçi Fevzi Bozkaya, üreticinin koronavirüsten olumsuz etkilendiğini, ürünlerinin elde...

19 Ocak 2021 Salı 19:04
Beypazarı'nda havuç üreticisi koronavirüsten olumsuz etkilendi

ANKARA (AA) - Türkiye'de havuç üretiminin önemli bir bölümünün yapıldığı Beypazarı ilçesinde üreticiler, koronavirüsün sona ermesini bekliyor.

Çiftçi Fevzi Bozkaya, üreticinin koronavirüsten olumsuz etkilendiğini, ürünlerinin elde kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Salgının biran önce sona ermesi temennisinde bulunan Bozkaya, şöyle konuştu:

"Havuçu İstanbul, Ankara başta olmak üzere, Karadeniz Bölgesi'ne gönderiyoruz. Geçen yıllara göre fiyat aralığı biraz iyi. 1.30-1.70 kuruş arasında gidiyor. Hasadını yaptığımız mahsullerin paketlemesi ile ambalajlanmasını yapıyoruz ama, az gidiyor. Beypazarı çiftçisi olarak, Türkiye olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Pandemi sürecinde tüm işletmeler oteller kapanınca, havuç para da etmiyor, elde kaldı. Buna rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz. Depolarda ve tarlada kuyularda bulunan havuçları piyasaya veremezsek olduğu yerde çürür ve oldukça zarar ederiz."





Anahtar Kelimeler:
BeypazarıHavuç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.