Beypazarı’nda "Kariyer Günleri" etkinliği düzenledi

ANKARA (AA) - Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğine iş insanı Niyazi Ercan ile şair ve yazar İsmail Yanık katıldı.Mustafa Cankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen...

13 Mayıs 2022 Cuma 16:48
Beypazarı’nda

ANKARA (AA) - Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğine iş insanı Niyazi Ercan ile şair ve yazar İsmail Yanık katıldı.

Mustafa Cankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda iş insanı Niyazi Ercan, iş hayatını ve firmalarının serüvenini anlattı.

Şair ve yazar İsmail Yanık da ilçede ipek bürgü dokuma ustası olarak halen görevini ifa ettiğini ve yaşayan hazine olarak kendisinin heykelinin ilçede bulunan müzeye konulduğunu söyledi.

Dokumacılığın yanı sıra yazarlığını ve şairliğini de sürdürdüğüne değinen Yanık, "Hiçbir şeye tamah etmeyeceksiniz. Gani gönüllü olacaksınız. Allah bir yerden bazı şeylerin kapısını aralayıveriyor. Dokuma tezgâhının başında dokuma yaparken, aklıma düşen kelimeleri ve sözleri hemen kaleme alıyorum. Ardından bakmışın çok güzel bir şiir ortaya çıkıveriyor. Yazarlıkta önemli. Konuları araştırarak, detaylı bilgiye sahip olarak yazmak önemli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.