Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda avlanan 9 kişiye 80 bin lira ceza

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü Milli Parkı sahasında belgesiz olarak avlanırken yakalanan 9 avcıya, toplam 80 bin lira idari ceza ve tazminat cezası kesildi.Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği...

14 Şubat 2022 Pazartesi 12:25
Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda avlanan 9 kişiye 80 bin lira ceza

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü Milli Parkı sahasında belgesiz olarak avlanırken yakalanan 9 avcıya, toplam 80 bin lira idari ceza ve tazminat cezası kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri, av koruma ve kontrol faaliyetleri kapsamında denetimler gerçekleştirdi.

Denetimlerde Beyşehir Gölü Milli Parkı sahasında, yasak olmasına rağmen avlandığı iddia edilen 3 avcıyı yakalandı. Avcıların belgelerinin de olmadığını tespit eden ekipler, avda vurulduğu belirlenen 43 sığırcık ile 11 sakar mekeye imha edilmek üzere el koydu. Avcıların takozsuz-ruhsatsız 3 yarı otomatik av tüfeğine de mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu.

Ekipler, denetimlerinde farklı bir bölgede belgesiz olarak avlandığı tespit edilen 6 avcıyı daha yakaladı. Avda kullanılan 2 takozsuz yarı otomatik av tüfeği ile 1 ruhsatsız tek kırma av tüfeğine el konuldu.

Her iki denetimde yakalanan 9 avcıya, toplam 80 bin lira idari para ve tazminat cezası uygulandığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.