Beyşehir Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda sona gelindi

KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilçede yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatında sona gelindiğini bildirdi. Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bahçelievler Mahallesi’nde...

03 Mayıs 2018 Perşembe 10:08
Beyşehir Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda sona gelindi

KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilçede yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatında sona gelindiğini bildirdi.

Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bahçelievler Mahallesi’nde Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi karşısındaki alanda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Beyşehir Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.

Yaklaşık 5,5 milyon liraya mal olacak yatırımın, Beyşehir'e yeni bir değer katacağını ifade eden Özaltun, şunları söyledi:

"Konya'nın denizi olarak nitelendirilen Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne sahip bir ilçe konumundayız. Yaz döneminde özellikle Konya ve İç Anadolu Bölgesinden de gelen tatilcilerin gözde bir turizm merkezi haline gelen, ziyaretçilerine plajlarında tatlı sularda yüzme imkanı sunan Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan ilçemiz, yarı olimpik yüzme havuzunun tamamlanmasının ardından yeni bir yüzme alanına daha kavuşmuş olacak."

Özaltun, havuzla ilgili bilgiler de aktararak, şunları kaydetti:

"Havuz, 1,65 metre derinliğe sahip olacak. 12,5 metre eninde, 25 metre uzunluğundaki havuzun yanında 50 ila 105 santim derinliğe sahip üç kademeli ısınma havuzu da olacak. Kafe, soyunma ve dinlenme odalarının da olacağı tesis çevresinde sürücüler için otogar alanı da yer alacak. 5 parkurlu yarı olimpik yüzme havuzumuz, gençlerimiz ve özellikle yüzme sporlarını çok seven ilçemiz halkının en büyük taleplerinden birisiydi. Onların bu talepleri de tamamlanıp hizmete açılmasının ardından yerine gelmiş olacak. Halkımızın ve sporcularımızın modern bir ortamda spor yapabilmesine imkan sağlayacak bu tesisin bölgemizde yeni yüzücüler yetişmesinde önemli bir rol üstleneceğini düşünüyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.