Beyşehir'de demokrasi şöleni

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Beyşehir’de ilçe protokolünün şehitlik ziyareti ile başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, Beyşehir...

16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:18
Beyşehir'de demokrasi şöleni

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Beyşehir’de ilçe protokolünün şehitlik ziyareti ile başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde, Anıt Meydanı'ndan Festival Alanı'na kadar Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüş sonunda 15 Temmuz Destanı Fotoğraf Sergisi izlenime sunuldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gecede Beyşehir halkının da tüm ülke genelinde olduğu gibi birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birisini çarşı merkezinde toplanarak gösterdiğini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da hain darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak kendisinin de Beyşehir’de halkla hemşehrileriyle beraber olduğunu, sonrasında Ankara'ya gittiğini anlatarak, "Gördüğümüz tablo tam bir vehametti. Bizim milletimizin iradesinin temsil edilmiş olduğu meclis bombalanmıştı. Evet bunun adına her ne kadar darbe girişimi denilmiş olsa bile bu bir işgal girişimiydi." dedi.

Konuşmaların ardından meydanda "15 Temmuz Destanı ve Demokrasi Zaferi" belgeselinin gösterimi yapıldı ve ardından İlçe Müftülüğünce 15 Temmuz Ruhu ve Şühedaya Dua programı icra edildi. Bu kapsamda Kur’an-ı Kerim tiyaveti yapıldı ve selalar okundu, dualar edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.